USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Аналітики прогнозують нову фінансову кризу в 2020 році

13 Вересня 2018 22:01
Аналітики американського фінансового холдингу JPMorgan Chase прогнозують нову фінансову кризу вже в 2020 році.

Про це повідомляє Delo з посиланням на Bloomberg.

Автори дослідження, випущеного до десятиріччя кризи 2008 року, вважають, що наслідки нової кризи будуть менш хворобливими.

Аналітики нагадують, що під час глобальної кризи 2007-2008 років значення фондового індексу S & P500 впало на 54% від пікових значень. В ході кризи, яка прогнозується, обвал фондових ринків буде не таким масштабним, оскільки вартість активів в країнах, що розвиваються, вже помітно знизилася.

У той же час, Марко Колановіч, який курує в JPMorgan Chase проведення глобальних кількісних досліджень макроекономічних показників і деривативів, попередив про те, що наступна фінансова криза може виявитися дуже серйозною через загрозу виникнення "Великої кризи ліквідності". Імовірність початку нової кризи до кінця 2019 року низька, проте торгові конфлікти США і Китаю можуть як прискорити, так і відстрочити її.

Нагадаємо, раніше фінансову кризу передбачив Джордж Сорос в травні 2018 року. В першу чергу криза загрожуватиме ЄС. На його думку, до кризи може привести підсилення долара і втеча капіталів з ринків, що розвиваються. Крім того, розвал ядерної угоди з Іраном і руйнування альянсу ЄС і США обов'язково завдадуть шкоди європейській економіці і викличуть інші проблеми, включаючи девальвацію валют країн, що розвиваються.

У липні про кризу заговорили і в Bank of America Corp., де побачили паралелі між поточною ситуацією на світовому фондовому ринку і тієї, що була напередодні світової кризи в 1998 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus