USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Анатолій Гриценко у Луцьку: про кару для корупціонерів, нову владу без кумів та ефективну економіку*

12 Березня 2019 16:52
Кандидат від демократичної опозиції Анатолій Гриценко розповів лучанам, чому не варто вірити владі, яка тримає в одній руці Томос, а іншою мародерствує на крові, та як він планує подолати корупцію, вирішити питання видобування бурштину, скоротити адміністрації та розбудувати економіку, аби найактивніші українці не виїздили на заробітки.

Зустріч лучан з кандидатом на посаду Президента України Анатолієм Гриценком відбулася 11 березня в РЦ «Промінь».

Він зауважив, що нині усі перебувають під враженням від хвилі мародерства на крові, про яке дізналися вся країна й увесь світ. Це сколихнуло людей, і солдат в окопах, і батьків солдат, громадян, які протягом п’яти років сплачують військовий збір. Вони почули, що нагорі на крові заробляють.

Мародерство чинної влади на крові та спроба скупити голоси

«Я не думаю, що президент про це не знав. Думаю, в темі і в долі. І це страшно, тому що за всіма неписаними стандартами будь-якої армії солдат грудьми захищає свого командира в бою, а командир - солдата. Буде солдат захищати такого верховного головнокомандувача, який зі своєю сворою заробляє на крові солдат? Це не проблема Петра Порошенка, це проблема всієї країни», - зазначив Анатолій Гриценко.

Він закликав присутніх донести до людей підступний замисел: влада не просто хоче скупити голоси під час виборів, а хоче сформувати базу даних з паспортів, ідентифікаційних кодів, а потім передати їх у податкову, щоб людей після виборів «кошмарили» адміністративними справами, і в мінсоцполітики, щоб людей позбавили субсидій. Тому він закликав задуматися над тим, чи варто брати купюри, на яких кров солдата та ризикувати. Продаючи голоси, ми продаємо майбутнє тих солдат, які живі.


Команда Гриценка і майбутнє покарання тих, хто одночасно тримає Томос і краде

Анатолій Гриценко розповів, що представив свою команду, зокрема, майбутнього генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

«Молодий, енергійний. На відміну від нинішнього кума-балаболки має юридичний диплом, закордонну освіту і точно не буде миритися з корупцією, і не тільки в прокуратурі», - розповів про Давіда Сакварелідзе кандидат.

Анатолій Гриценко наголосив, що йде лише на один термін, адже п’яти років достатньо, щоб показати результат та не триматися за крісло, давши надалі можливість чесній та відповідальній молоді йти у владу. Він гарантує, що за час перебування на посаді президента у нього не з’явиться жодного бізнесу, офшору, сліпого чи підсліпуватого трасту, «любих друзів» чи кумів.

З його слів, вже у перші дні, з перших кадрових призначень люди відчують, що стає чистіше, чесніше, відповідальніше, а саджати навесні доведеться – не тому, що Гриценко кровожерливий, а тому що має бути справедливість. Наразі ж не посадили жодного з тих, хто отримав мільярди на крові.

Ті, хто займався мародерством на крові, на його думку, мали бути негайно заарештовані, після швидкого розслідуванням мав би відбутися суд і жорстка відповідальність – пожиттєва тюрма з конфіскацією майна. За часів другої світової війни мародерів в усіх країнах розстрілювали просто перед строєм. Відновлювати смертну кару зараз не варто, але жорстке покарання повинно бути для того, щоб усі були впевнені, жили в безпеці і солдат знав, що на його крові ніхто не заробляє.

«Важливо усвідомити – Томос і мародерство не поєднуються. Не можна в одній руці тримати Томос, а другою – обманювати, вбивати і красти. Донесіть це до людей, бо уже багато повелися, повірили в щирість, а там немає щирості», - закликав він лучан.


Індикатором успіху команди Гриценка є не тільки числові параметри – зарплата у 800 євро, зменшення вдвічі вартості ліків чи комунальні платежі на рівні максимум 15% від доходів, а й більш базові речі: щоб більше народжувалося, ніж помирає і більше поверталося, ніж виїздить. Тоді країна відбудеться. Якщо ж ми втратимо шанс 31 березня, буде все одно, хто буде президентом – якщо протягом наступних трьох років виїздитиме по мільйону сильніших, здоровіших і більш освічених, залишаться лише ті хто, вже відпрацював, але вже нікому буде заробити для них на пенсію.

Після короткої промови Анатолій Гриценко відповідав на чисельні питання лучан. Так, запитували про перспективу забезпечення житлом військовослужбовців-пенсіонерів,бачення розвитку системи охорони здоров’я та страхової медицини, бачення законності видобування бурштину на території Полісся, майбутнє суддів та «діамантових прокурорів», падіння моральних та культурних цінностей людей, захист чорнобильців, ставлення до створення ПЦУ тощо.

Анатолій Гриценко пообіцяв, що про військових дбатимуть не лише коли ті воюють, а й коли стають ветеранами. Він нагадав, що у 2005 році, коли він перебував на посаді міністра, надали у 6-8 разів більше квартир військовим, ніж надають нині.

Щодо медичної реформи, кандидат зауважив, що все позитивне, яке розпочиналося за різних урядів, буде збережене; те, що не продумане, буде уточнене; те, що погіршує, буде зупинене. Він розповів, що Іран ще 10 років тому відмовився визнавати дипломи лікарів, які вчилися в найкращому українському медичному університеті імені Богомольця. В Ірані йому пояснювали, що це зробили через хабарництво у виші – іранці не хочуть, аби такі фальшиві лікарі експериментували на їхніх людях. У програмі Гриценка вказано, що буде відновлений державний контроль за якістю ліків, а за їхню підробку буде кримінальна відповідальність, як за виготовлення наркотиків. Окрім того, вартість ліків зменшать вдвічі і це не популізм. Наприклад, в Австрії та Німеччині ліки вдвічі дешевші, ніж в Україні. Тому достатньо навести лад та подолати фармацевтичну мафію. Також лікарі не вказуватимуть в рецептах назви ліків та тим більше не писатимуть, в якій саме аптеці їх купити. Натомість писатимуть хімічну формулу ліків, як це роблять закордоном.


Ще у липні 2015 року президент Порошенко давав два тижні на вирішення проблеми бурштину. Минуло чотири роки, але «всі в темі і в долі», місцеві жителі бурштинових регіонів знають, хто у силових структурах кришував видобування бурштину. Тому, як обіцяв Анатолій Гриценко, у разі його перемоги буде рішення, яке гарантує інтереси людей, які повинні мати роботу та гідну пенсію, інтереси громади, яка повинна отримати в бюджет кошти і здійснити рекультивацію та центрального бюджету, щоб відбувалася переробка, створювалися робочі місця і українці не виїздили у Польщу.

Кадрова політика без кумів і «любих друзів» та боротьба з корупцією

Говорячи про п’ять пунктів, які будуть пріоритетними після його перемоги у виборах, Анатолій Гриценко повідомив, що першим пунктом буде кадрова політика. Вже з перших призначень українці відчують, що на посадах не буде жодного кума Гриценка. Кадрова політика доведе, що посади займатимуть професіонали, моральні люди та патріоти України, а не Росії, Польщі чи Америки. По-друге, він поставить у рамки силовиків, які повинні захищати громадян, країну, арсенали зброї, протидіяти шпигунам, а не кошмарити бізнес, як це роблять нині СБУ, прокуратура та часом поліція, не кришувати ділянки на кордоні, відслідковувати кандидатів та влаштовуючи провокації проти Гриценка, Тимошенко, Зеленського та інших. Спецслужби служитимуть інтересам народу і країни.

Наступний пункт – боротьба з корупцією. Кожен чиновник знатиме, що час від часу проходитиме перевірку на поліграфі, а також знатиме про можливу провокацію хабарем. Відповідальність розпочинатиметься з президента, тому що ухвалять законопроект про процес відсторонення президента від посади в порядку імпічменту. Наразі такого закону немає.


Зовнішня політика в інтересах України та справедливі суди

Окремий напрям – зовнішня політика. Вона буде відповідально, прогнозованою та в інтересах України. Наприклад, експортуватимуть не ліс, а продукцію, не зерно, а борошно, вермішелі, ковбаси, усе те, що дає робочі місця тут.

Анатолій Гриценко зауважив, що наразі на війну влада списує власну нездатність щось зробити: вичистити митницю заважає не Путін, як і вирішенню питання з бурштином, медициною, освітою, хабарництвом та мародерством. Про те, що Росія здійснює військову агресію, а Путін – ворог, Гриценко говорив із самого початку. Тому проти нього дві кримінальні справи відкрив слідчий комітет Російської Федерації.

Щодо суддів він зазначив, що суд захищатиме як багатих, так і бідних людей. Для цього важливо, аби судді мали не лише стимули у вигляді зарплати у 200-350 тисяч гривень, як зараз, але й покарання. 10 років тому парламент підтримав законопроект Гриценка, який передбачав відповідальність суддів за ухвалення неправомірних рішень за хабар. Передбачали пакет з трьох видів покарань – пожиттєве ув’язнення, без права амністії і конфіскація майна. Тоді президент Віктор Ющенко наклав вето на законопроект. Якби ж такий закон діяв, продажних суддів не лишилося б.

Держава, на думку Анатолія Гриценка, повинна виконувати закони, які прийняті. Він – проти того, щоб людей дурили, як дурять зараз ліквідаторів аварії на ЧАЕС, про яких влада забуває. Лише на корупційних схемах зараз розкрадається 400 мільярдів гривень. Тому ті кошти, які потраплять до бюджету завдяки руйнуванню корупційних схем, будуть спрямовуватися і на те, щоб покращити життя різним категоріям знедолених – чорнобильцям та іншим.

Важливо, щоб представники влади демонстрували приклад чесності, відповідальності, стриманості. Наприклад, у родині неможливо, щоб батьки кинули хворих дітей і полетіли на Мальдіви. Однак таке чомусь можливе у воюючій країні. Таких аморальних вчинків з боку влади більше не буде.

Щодо можливого скорочення Адміністрації Президента та інших держадміністрацій, Анатолій Гриценко повідомив, що РДА треба ліквідувати повністю, тому що вони непотрібні – обрані ради зможуть утворити виконкоми. Обласні держадміністрації можна скоротити на 80%, лишивши 20% як префектури з обмеженими функціями. Він пообіцяв не тримати розширений апарат, натомість працюватиме менше людей за кращі зарплати.


Влада не повинна втручатися у справи церкви, а відповідь на більшість проблемних питань – економіка

Відповідаючи на питання про ставлення до створення Православної церкви України, кандидат зазначив, що сподівається, що конфлікту вдасться уникнути. Він відзначив, що ні в кого не питає, до якої той ходить церкви, тому що це право кожного – обрати свій шлях до Бога. На посту президента він гарантує, що права усіх конфесій будуть захищені, адже вони всі громадяни України. Отримання Томосу, на його думку, є абсолютно справедливим історичним актом. Тепер важливо пройти цей шлях мудро, без конфліктів та підбурювань один проти одного. З його слів, краще, аби політики брудним чоботом у цей процес не лізли, тому що в одній руці Томос і мародерство не поєднуються.

Як підсумував Анатолій Гриценко, відповіді на більшість питань, що лунали від лучан цього вечора – це економіка, економіка і ще раз економіка. Коли є виробництво, податки, бюджет, його можна ділити, коли ж немає виробництва, сфери послуг, є корупція, тоді питання лише ставляться, а не вирішується жодне. Тому план дій у сфері економіки є ключовим.


«Я хочу, щоб до нової влади була довіра, після виборів ми стали сильнішими, відчували себе впевненішими, щоб нам ніхто не загрожував, ні всередині, ні зовні, щоб ви прокидалися та спали спокійно, більше усміхалися, щоб весна була тоді, коли саджають не тільки корупціонерів, а й квіти. Я цього хочу і ми це зробимо», - завершив зустріч з виборцями у Луцьку Анатолій Гриценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Сливки-Ленивки Показати IP 12 Березня 2019 17:24
Не надо ганить, наш призидент святой богалюбязный человек, всё для людей старался, а не для себя. Для людей томаса привез, не для себя. Спасиба за томаса! Духовная пища важнее земных благ.
Андрій Показати IP 12 Березня 2019 18:16
за економіку відповідає прем'єр, а не президент. Президент дбає про зовнішню політику, армію. Тому курс Порошенка правильний, а Гриць продав армію
лучанка до Андрій Показати IP 12 Березня 2019 18:44
"Обеспечьте 10%, и капитал согласен на всякое применение, при 20% он становится оживлённым, при 50% положительно готов сломать себе голову, при 100% он попирает все человеческие законы, при 300% нет такого преступления, на которое он не рискнул бы, хотя бы под страхом виселицы." (с). Нікого вам не нагадує?
вояк до Андрій Показати IP 12 Березня 2019 19:37
Андрію,не показуй людям свойого тупізму.Перш ніж писати якийсь висер,постарайся,знайди правдиву інформацію,уважно прочитай,а потім пиши.Це вже буде не висер.
Однозначно! Показати IP 12 Березня 2019 18:58
Це ж треба стільки плівки споганити ,аби одні й ті ж фейси масовки та тамади нафоткати...В очах мигтить ..Все одно обманить
999 Показати IP 12 Березня 2019 19:42
Крємльовскій мєчтатєль
Старий Показати IP 12 Березня 2019 20:27
Бліда моль!
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 13 Березня 2019 08:54
Толя Мостовий ще й економіст..."Полковника никто не ждет..."
Семен Показати IP 13 Березня 2019 10:54
Столько заказухи в коментах... Все видят, что при нашей сегодняшней власти жизнь замечательная - народ уезжает,тотальная коррупция, людожерские тарифы, Ротердамы, на всех каналах журналистские расследования про воровство наших с вами денег - в медицине, на жд, на питании детей в школах и садиках, в оборонке, в автодоре, на бурштыне, на лесе..и тд. Насировы, Розенблаты,Свинарчуки, слепые кумы-прокуроры, органы, крышующие коррупцию, контрабанду и рейдерство, продажные суды, президентские афшоры, Мальдивы, торговля на крови, горе и слезы матерей погибших на фронте и покалеченых и убитых на Майдане... Это же все прекрасно, зачем же это менять... Кто виноват? Конечно Гриценко... а еще Зеленский, Гнап и плохие бояре при хорошем царе....Наверное с нашим нежеланием думать мы заслуживаем такой жизни. При этом святой богалюбязный человек стал за год в 82 раза богаче...А все остальные?..
віктор Показати IP 13 Березня 2019 11:25
Без кумів.... Хм... Він що, дітей нічиїх не хрестив ? Шо ж то за людина, що хресним ніхто не запросив ні разу ?
семен Показати IP 13 Березня 2019 11:40
Це ж основне для нормального життя в країні... Головне щоб вибірково сліпі куми не сиділи на посадах, від яких залежить наше з вами життя...
21 Показати IP 13 Березня 2019 11:41
не пройде, бо менше грошей має.
Семену Показати IP 14 Березня 2019 07:57
Мову спочатку вивчіть країни,в якій ви живете.Тарифи...В нас що,президент формує тарифи?Неуки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus