USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Андрій Шевченко дуже хоче «допомогти збірній на Євро-2012»

15 Грудня 2009 17:31
Форвард збірної України Андрій Шевченко віддав належне авторам офіційного логотипу ЄВРО-2012, відзначивши їхню «прекрасну роботу», а також пообіцяв докласти максимум зусиль для популяризації чемпіонату Європи в усьому світі й особистої участі в ньому у складі національної збірної.
Капітан української національної команди разом з іншими місцевими зірками спорту, політичними діячами і численними журналістами відвідав презентацію офіційного логотипу чемпіонату Європи-2012, що відбулась у понеділок на Михайлівській площі в Києві. За його словами, церемонія і сама емблема турніру його вразили. «Логотип мені дуже сподобався. Люди, які його створили, прекрасно попрацювали», - заявив він, додавши, що сама церемонія була «по-справжньому надихаючою».
«Я просто щасливий тут, у серці української столиці, спостерігати за цією історичною подією. Багато хто навіть не уявляє собі, наскільки важливий для моєї країни цей чемпіонат. Я з величезним нетерпінням очікую його старту», - зазначив найкращий гравець Європи 2004 року. Він також пообіцяв зробити все, що від нього залежить, для популяризації турніру на батьківщині та в усьому світі. «Певен, що Україна і Польща здатні провести ЄВРО-2012 на найвищому рівні. Принаймні, я бачу величезні зусилля з боку багатьох людей в обох країнах на шляху до цієї мети».
За словами Шевченка, в контексті успішного проведення змагань украй важливим є збереження симетричного формату, позаяк це дає Україні кращі шанси найближчим часом «підвищити стандарти життя для всього населення». Нагадаємо, що відповідне рішення нещодавно прийняв Виконавчий комітет УЄФА. «Я дуже радий, що УЄФА затвердила всі чотири приймаючі міста з боку України, - підкреслив видатний форвард. - Це означає, що невдовзі вони набудуть більш сучасного вигляду. Крім того, турнір дасть великого імпульсу розвитку футболу по всій країні. Все більше й більше дітей захоплюються цією чудовою грою, і не в останню чергу завдяки ЄВРО-2012. Після чемпіонату Європи багатьом з них забезпечать кращі умови для занять улюбленим видом спорту».
33-річний Шевченко, на рахунку якого рекордні 43 голи в 96-ти матчах за збірну України, переживає другу молодість після повернення до рідного київського «Динамо». «Я досі отримую задоволення від футболу і почуваюсь у Києві просто відмінно. Хочу виступати на високому рівні ще декілька років, - реагує Андрій на запитання про власні шанси нарешті взяти участь у фінальній стадії чемпіонату Європи. - Я б дуже хотів допомогти збірній України на ЄВРО-2012, тому постараюсь тренуватися з усіх сил, щоб відповідати вимогам національної команди до літа 2012 року. І не просто відповідати, а й відігравати в її складі помітну роль. Захищати честь України в домашньому великому міжнародному турнірі - це моя заповітна мрія», - з посиланням на сайт УЄФА цитує знаменитого форварда Тurnir.com.ua.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
seal Показати IP 15 Грудня 2009 17:43
На момент проведення Євро-2012 Андрію буде вже майже 36 років. Не зовсім оптимальний вік, як для форварда. Проте, безумовно, все залежить від його особистої фізичної форми та гри, яку він покаже у наступних сезонах. А вже наставники збірної будуть вирішувати про доцільність його участі. Ну не заради ж минулих успіхів та відомого прізвища включати гравця до складу збірної (нічого не маю проти конкретно Андрія Шевченка). Настане 2012 рік - тоді й будемо говорити про склад збірної. І одного бажання гравця тут замало. Потрібні результати.
Олександр Показати IP 15 Грудня 2009 18:20
seal має рацію. Але Шевченко теоретично цілком може виявитися таким же "аксакалом", як свого часу був Блохін-гравець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus