USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Англія зуміла дотиснути Данію в овертаймі та вийти у фінал Євро-2020

8 Липня 2021 00:38
Збірна Англії на домашньому стадіоні «Уемблі» зуміла в овертаймі дотиснути збірну Данію (2:1) та вийти до фіналу Євро-2020. У фіналі Англія зустрінеться зі збірною Італії 11 липня.

Очікувано на старті матчу англійці взяли м‘яч під контроль. Саме британці створили перший момент: Кейн прострілював на Стерлінга, однак вінгер не зумів дотягнутися до м‘яча. Натомість данці відповіли класною комбінацією у центрі поля, вивівши Дамсгора, віч-на-віч, втім його все ж зупинив Вокер.

Згодом команди обмінялися напівмоментами: у англійців Стерлінг зміщувався в центр, але з-під Крістенсена пробив у руки Шмейхелю, а Хойберг з-за меж карного завдавав удару по центру воріт Пікфорда.

Відзначимо, що напруга біля воріт данців була значно більшою, англійці комбінували краще, але в середині тайму гості зуміли вирівняти гру. А на 30 хвилині Дамсгор неймовірним ударом зі штрафного відкрив рахунок – 1:0.

На 38 хвилині Стерлінг впритул розстрілював ворота данців після прострілу, але якимось чином зумів влучити у Шмейхеля. Проте вже за хвилину ще один простріл Саки завершився голом – у власні ворота м’яч зрізав К‘єр – 1:1. Відтак перший тайм завершився нічиєю.

На початку другого тайму збірна Англії мала прекрасний шанс вийти вперед: Магвайр головою замикав флангову подачу Маунта зі штрафного, але Шмейхель зумів витягнути цей удар. Свій момент мали і данці, щоправда не такий небезпечний: Дойберг здалеку пробив у руки Пікфорду.

В Англії міг забивати Маунт: хавбек робив навіс, але ледве не закинув м‘яч за комір Шмейхелю, який перевів м‘яч на кутовий. До слова, британці намагалися атакувати більше за своїх візаві, однак данці доволі вдало ліквідовували потенційну небезпеку.

Англійці зуміли організувати фінальний штурм у додатковий час, однак забити все ж не зуміли, тож свисток арбітра сповістив, що команди мають грати два овертайми по 15 хвилин.

На початку першого овертайму Англія одразу ж створила небезпеку: Кейн у боротьбі з двома захисниками пробивав з гострого кута, але Шмейхель вчергове врятував свою команду. А на 102 хвилині Стерлінг накрутив кілька захисників данців, які зовсім трохи зачепили вінгера у штрафному майданчику, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Відзначимо, що рішення арбітра було доволі сумнівним, адже Стерлінг майстерно впав, очікуючи на цей пенальті. Шмейхель потягнув удар Кейна з точки, але нападник зумів добити м‘яч у сітку воріт та вивести збірну Англії вперед – 2:1.

У другому овертаймі збірна Данії намагалася щось створити, аби зрівняти рахунок, однак англійці обрали захисну тактику, не дозволивши нічого створити данцям. Фінальний рахунок зустріч 2:1 на користь Англії, яка 11 липня у фіналі зустрінеться зі збірною Італії.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радувець Ларіса Показати IP 8 Липня 2021 07:17
Переказом на картку судді та вибриками обдурили команду Данії!
Правда Показати IP 8 Липня 2021 07:58
Дуже сумнівний пенальті,Данія заслужила на більше,прикро...
Анонім Показати IP 8 Липня 2021 11:35
чи наші футболісти голодають ?вроді не бідують і тренер у наших зірковий . чому не можуть грати так як ці команди? чому завжди програють.хоч би раз перемогли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus