USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Антибіотики з квітня продаватимуть лише за електронним рецептом, – МОЗ

14 Грудня 2021 08:29
В Україні з 1 квітня 2022 року запроваджують відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом.

Про це в інтерв’ю Укрінформу в Гаазі повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда.

«...З першого квітня наступного року запроваджуємо відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом. І далі до кінця року ми плануємо розширити, щоб усі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися виключно за електронним рецептом. Ми повністю йдемо від паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації «Доступні ліки»... Ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпуском власне рецептурних лікарських засобів і починаємо, звісно, з антибіотиків для боротьби з антибіотикорезистентністю», – заявив посадовець.

Він також зазначив, що в Україні зараз розвивають фармацевтичне страхування.

«Це страхування на лікарські засоби: тобто, ти платиш певну суму щомісячних внесків і маєш на достатньо велику суму покриття вартості лікарських засобів, тому що у нас багато коштів пацієнти витрачають саме на лікарські засоби», – пояснив Комаріда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 08:52
Боже, які довбні на нашу голову. Електронний рецепт...... діджіталізація.... Чи знаєте ви, що в податковій необхідно здавати документи в електронному вигляді і дублювати в паперовому. Накуа? Ви спиали у людей чи всі мають смартфони, які можуть підтримувати всі ці нововведення? Чи мають взагалі смартфони? Чи купівля флешки не пробиває дірку в бюджеті? .Ну не всі ж в нашій державі депутати, митники і прокурори. Є купа пенсіонерів, є купа людей, що працюють за 6000-7000-8000грн. Їм як купити смартфон? І насамкінець-хочу побачити чергу пенсіонерів із смартфонами до дільничого.
Анонім до Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 11:49
Для пацієнта це все виглядає як смс-повідомлення із номером і кодом підтвердження.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 10:05
Боже та поки до сімейного ще дійдеш то і дуба можна врізати. вони на два тижні запис наперед.а як потрібно вже сьогодні? тоді що робити?. це жесть. просто а вона ще так і не випише поки аналізи поздаєш це ще пару днів
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 10:07
а Олександр Комаріда це теж грузин? хто він по національності?
567 Показати IP 14 Грудня 2021 15:36
То поки був шанс врятувати себе, а тепер і цього позбавлять. До лікарів не попасти, не додзвонитись, а бактеріальна інфекція іноді стрімко розвивається і часу немає чекати...
Аноним Показати IP 14 Грудня 2021 16:16
Буває таке що до них запис на два тижні и не попасти инфекция розвиваеця .Бред..щьоб побильше в лікарню попадали и бабло мм косити давали ,авто люди лікуюця сами ,а больнице пустие.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus