USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аптеки Луцька, які завищують ціни на ліки

10 Квітня 2015 13:58
Антимонопольний комітет рекомендував окремим аптекам Луцька, які завищують ціни на ліки, знизити вартість препаратів до економічно обґрунтованого рівня. Про це інформують у прес-службі АКМУ у Волинські області.

Згідно з результатами попереднього дослідження фармацевтичного ринку Волинської області, значними учасниками визначено ТзОВ «Волиньфарм», ДВТП «Волиньфармпостач», ТзОВ «Сальве», ПФ «Аптека «Вестфарм», ТзОВ «Далія», ТзОВ «Медфармкомплекс».

Структура наповнення ринку лікарських засобів в Україні свідчить про його імпортоорієнтованість. Більше ніж 70 відсотків лікарських засобів, що реалізується в Україні є імпортними. Тобто їх вартість безпосередньо залежить від курсу іноземної валюти до гривні.

Згідно з результатами вибіркового моніторингу рівня роздрібних цін на лікарські засоби у аптечних мереж Волинським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України встановлено у лютому – березні 2015 році зростання рівня роздрібних цін на лікарські засоби.

Водночас, в березні – квітні 2015 року відбулася стабілізація національної валюти та зниження курсу гривні по відношенню до долару США.

У зв’язку з наведеним, територіальне відділення рекомендувало ТзОВ «Волиньфарм», ДВТП «Волиньфармпостач», ТзОВ «Сальве», ПФ «Аптека «Вестфарм», ТзОВ «Далія», ТзОВ «Медфармкомплекс» вжити відповідних заходів для приведення цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення до економічно обґрунтованого рівня, що відповідає умовам функціонування конкурентного ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Патріот Показати IP 10 Квітня 2015 14:02
Ви ще б просили на колінах знизити ціни. Оштрафцвати по максимуму , і роботу свою виконувати вчасно, бо ліки два місяці продають за такими цінами а ви лише заворушили задом, і то непритягуєте винних до відповідальності а лише пальчиком махаєте,що так не можна робити.
ПЕРКА до Патріот Показати IP 10 Квітня 2015 14:33
Взагалі жуть. Передохнемо поки дійдемо до ЄВРОПИ.
Лучанин до Патріот Показати IP 10 Квітня 2015 16:07
Бо ліки продають законно із дотриманням всіх регламентованих державою націнок, наявних ліцензіях, сертифікатах і т.д. Тому нічого АМКУ окрім того що "помахати пальчиком" та сказати "якось не по людськи" зробити законними методами не може.
Вчителька Показати IP 10 Квітня 2015 14:59
Звичайно дати такі штрафи тим фірмачам задріпаним,щоб залишились без штанів,щоб знали як оббирати народ. Платіть українському народу зарплати в доларах тоді прирівнюйте ціни. А як долар знизився трохи,то не бійся ліки і все не подешевшало. Всіх притягнути до кримінальної відповідпльності.
Хворий до Вчителька Показати IP 10 Квітня 2015 15:28
Це,що роблять ці власники аптек не піддається здоровому глузду.Це видно не люди, а нелюди.І,коли вже нажруться. Як може людина маючи 1000 пенсії купити ліки від глаукоми ,коли один фланончик Азарги і Траватану вартує 460 грн. Але,головне в кожній аптеці по різному в одній 460, а в другй 560 і як жити.Кому жалуватися. Кричати всеодно ніхто не почує. Сліпнути і все. А ще з цієї тисячі заплатити 300 тисячі за квартиру, а їсти, їсти траву тобто пастися .Взимку, взимку сніг їсти, але його зараз немає. Краще б Путін пустив атомну бомбу,щоб подохли всі олігархи і ми народ,який живе на чесно зароблену рабську подачку ворюг.
Лучанин до Хворий Показати IP 10 Квітня 2015 15:42
Якщо рік назад при курсі в 8 грн "один фланончик Азарги" приходив аптеці від постачальників по 100 грн. а аптека продавала Вам його за 125 грн то це було нормою і все було в порядку, а тепер, коли, аптека купує його за 400 грн та продає його Вам за 450 грн. то це вже зарда і які пагані власники аптек. У Вашому коментарі висловлені лише емоції, які скеровані в неправильне русло, потрібно боротись не з аптеками а з оптовими постачальниками та кабміном.
Лучанин до Вчителька Показати IP 10 Квітня 2015 15:47
Яким чином курс доллара впливає на вартість ліків придбанних за ГРИВНЮ? Так, ціна впаде але з затримкою в місяць.
срочно Показати IP 10 Квітня 2015 15:30
в Луцк доставить майю москвич с ведром краски и в полном обмундировании.она покажет сепарам несвидомым как цены повышать
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2015 15:31
Потрібно з цінами гнати не аптечні мережі, а на оптових постачальників, саме вони підвищують ціни. Оскільки на 60% ліків розповсюджується регульована націнка від 10 до 25 %, відповідно з більшою націнкою аптека продати товар ФІЗИЧНО не може, бо буде оштрафована тим самим АМКУ на суму, яка значно перевищує дохід самої аптеки. До відома АМКУ, аптечні мережі купують медикаменти в ГРИВНІ і якщо купили по 50 грн то хоч 10 разів міняй курс - продадуть все одно по 50 грн. А подорожчання всеціло залежить від кабміна та Яценюка, які ввели 7% ПДВ на ВСІ медикаменти, чим спровокували подорожчання на 7%, а також курс доллара по 25 грн\доллар що більше ніж втричі збільшило ціну на імпортні медикаменти.
фармацевт до Лучанин Показати IP 26 Лютого 2016 11:06
Була свідком переоцінки ліків в одній великій мережі за одну ніч(кожна аптека закривалась і цінники на всьому переклеювались), бо стався тоді значний скачок курсу валюти. Закупка цих ліків проводилась ще по старому курсу, то чому за добу змінили ціну?! І оптовики тут ні до чого, коли препарат вже лежав на складі мережі! Коли продали препарати з оновленими іінниками
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2015 15:36
Пройдіться по ринку та супермаркетам. Чому там ніхто нікого не штрафує? Чому олія 2013 року виробництва коштує 30 грн\л? А на рахунок аптек, там націнка регламентована державою (знайдіть 1000 наказ МОЗ)
ЛЮСТРАТОР Показати IP 10 Квітня 2015 22:47
Антимонополісти поху..ти,запитайте мєнта(шайко) скільки у нього аптек і які там ці ,ти шАЙКО хворий більш чим янукович ,ПОЇДЬТЕ ДИБІЛИ В ПОЛЬШУ ЧИ БІЛОРУСІЮ І ПОРІВНЯЙТЕ ЦІНИ,ТЮРМА ПО ВАС ПЛАЧЕ І ПО ШАЙКОВІ І ПОДІБНИМ ДО ЙОГО ТА АНТИМОНОПОЛІСТАМ,А ЦЕ НЕ ЗА ГОРАМИ.
Люсратор до ЛЮСТРАТОР Показати IP 10 Квітня 2015 23:22
Ок Кэп Очевидность.
Украінка Показати IP 11 Квітня 2015 10:25
Гунчик в ефірі tv обіцяв , що наведе порядок у цьому питанні і дасть завдання антимонопольному комітету... І що , де проведена обіцяна робота ? Де контроль????
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 00:43
Зрівняйте ціни на ринку в магазині чому речі повсякденого вжитку такі дорогі?в нас все залежить від долара чому?давайте зарплату в доларах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus