USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Арештували майно однієї з найбільших мереж АЗС в Україні

18 Серпня 2022 19:21
В Україні арештували автомобільні заправні станції, склади, земельні ділянки та корпоративні права, які належать одній з найбільших мереж АЗС в Україні.

Усього арештували 308 об’єктів нерухомості, повідомляє Бюро економічної безпеки.

Загалом сума арештованих корпоративних прав становить понад 50 млн грн.

«У ході слідства встановлено, що службові особи підприємств, упродовж 2015 – 2022 років, штучно завищували витрати підприємств внаслідок отримання кредитів від споріднених структур. До витрат також зараховували відсотки за кредитами. Обидва підприємства декларували збиткову діяльність. За збиткової діяльності в Україні, премії, включені до вартості імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії», – йдеться у повідомленні.

Обидві компанії ухилилися від сплати податків на понад 270 млн гривень.

Протягом 2016-2021 років підприємства платили дивіденди на користь компаній нерезидентів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є РФ та товариство з Росії.

Таким чином легалізували кошти на суму понад 1 млрд грн.

Йдеться про підприємство з іноземними активами «Амік Україна», передає «Економічна правда». До 2015 року компанія належала російському Лукойлу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus