USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Армія не здатна захистити країну, – Валентин Бадрак

4 Жовтня 2009 10:35
Проблеми Збройних Сил України та їхній катастрофічний стан залишаються поза пріоритетами лідерів держави, тому що армія не розглядається як ефективний інструмент здійснення політичного впливу. Про це в ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер» заявив керівник Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак – інформують 4 жовтня «Волинські новини».
Під час дискусії, присвяченої проблемам національної безпеки та оборони, стану Збройних Сил України, експерт, зокрема розповів, що у 2010 році у Повітряних силах ЗСУ матимуть дозвіл злетіти лише три літаки Су-27, які матимуть на це технічний ресурс. «Це є критична ситуація», - констатував експерт.
Як зауважив пан Бадрак, саме через це деякі сусідні держави скористалися слабкістю України і створили нові типи загроз, що вимагає замислитися про перспективи існування української державності взагалі.
«Той бюджет, який запропонований урядом на забезпечення потреб армії у 2010 році, може дозволити лише потихеньку розпустити Збройні Сили. Таке фінансове забезпечення не зможе навіть зупинити стагнацію і деградацію армії», - сказав експерт і додав, що сьогодні можна лише умовно говорити про спроможність ЗСУ виконувати свої функції – інформує УНІАН..
За оцінками експерта, бюджет, який би дозволив Збройним Силам розвиватися, повинен становити щонайменше 25 млрд. грн. (уряд запропонував 8,3 млрд. грн). Як зауважив Валентин Бадрак, сума у 25 млрд. грн. дозволила хоча б чверть оборонних видатків – близько 700 млн. доларів на рік – витратити на переозброєння.
Серед пріоритетних програм зміцнення обороноспроможності держави експерт визначив створення багатофункціонального ракетного комплексу, будівництво кораблів класу «корвет», модернізацію винищувачів.
Водночас, як наголосив експерт, армія не була і не є пріоритетом для лідерів держави. Адже Збройні Сили не вважаються ефективним засобом вирішення політичних завдань, не входять в систему здійснення політичного тиску, як інші силові і правоохоронні структури.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2009 16:15
А вона працює
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2009 23:11
як як прызвище? Бардак?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus