USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російська армія не здатна наступати на кількох напрямках, – ISW

14 Квітня 2023 09:02
Російська армія більше не здатна проводити кілька наступальних операцій паралельно і зосереджує зусилля на Бахмуті. Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як пише УНІАН, аналітики посилаються на слова заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу України Олексія Громова, який напередодні повідомив про перекидання російських військ з-під Авдіївки в район Бахмута. Саме там країна-агресор зараз зосередила основні наступальні зусилля.

«Заява Громова підтверджує давню оцінку ISW про те, що російські збройні сили в їх нинішньому вигляді не здатні проводити великомасштабні одночасні наступальні кампанії на декількох напрямках», – йдеться у зведенні Інституту.

Читати ще: Росія хоче стерти індентичність українців на тимчасово окупованих територіях, – ISW

За словами заступника голови Міноборони Ганни Маляр, у Бахмуті окупанти щодоби здійснюють до 50 штурмів. Ситуація в місті залишається складною, але контрольованою.

Читати ще: Росія використовує релігію як зброю, – ISW

Приватна армія «Група Вагнера», яка активно використовується в боях за Бахмут, щодня втрачає своїх бойовиків. На думку російського опозиційного журналіста Ігоря Яковенка, за таких темпів ліквідації окупантів, кадрового складу «вагнерівців» вистачить на кілька тижнів.

Днями ми повідомляли, що Збройні сили України настільки виснажили сили російських найманців ПВК «Вагнера», що військове командування РФ змушене було перекинути до Бахмута на Донеччині частини ПДВ РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus