USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Арсенал» здобув вольову перемогу над «Валенсією» у півфіналі Ліги Європи

3 Травня 2019 00:02
Завдяки дублю французького нападника Александра Ляказетта та голу на останніх секундах матчу Обамеянга лондонський «Арсенал» здобув вольову перемогу над іспанською «Валенсією» у першому півфінальному матчі Ліги Європи – 3:1.

Перший півфінальний поєдинок відбувся 2 травня на «Емірейтс» у Лондоні.

Перший тайм

Вже на першій хвилині французький форвард «Арсенала» Александр Ляказетт намагався намалювати пенальті, однак арбітр не повірив акторським здібностям «каноніра», та не став вказувати на одинадцятиметрову позначку. До слова, лондонці на правах господарів активніше розпочали зустріч, вони більше контролювали м’яч, намагаючись наблизитися до штрафного «Валенсії».

Однак на 8 хвилині рахунок у матчі ледь не відкрили іспанці: Родріго після подачі зі штрафного прострілив вздовж лінії воротарської на Солера, однак той з вигідної позиції умудрився поцілити вище воріт. Проте вже під час насту розіграшу наступного стандартного положення валенсійцям пощастило більше– той же Родріго скинув на Діакабі, який головою відправив «кулястого» у сітку воріт Чеха – 0:1.

«Валенсія» продовжила атакувати після забитого м’яча, зокрема здалеку небезпечно пробивав Парехо, однак Чех парирував його удар. На старті поєдинку події розвивалися дуже швидко, і «Арсенал» на 18 хвилині зумів відновити паритет: Ляказетт віддав розрізний пас на Обамеянга, який вийшовши віч-на-віч з Нето, відкотив на того ж Ляказетта, французу нічого не залишалося, як розстріляти пусті ворота іспанців – 1:1.

Після забитих м’ячів обидві команди продовжили атакувати, однак більше пощастило господарям, які завдяки другому голу Ляказетта на 26 хвилині вийшли вперед – 2:1.

Відзначимо у цій атаці чудовий пас Озіла, який навісив прямо на голову невисокого французького нападника.

«Арсенал» мав шанс ще збільшити свою перевагу: Джака віддав хорошу передачу на Обамеянга, який пробив з одного дотику, проте м’яч по-зрадницьки просвистів над дев’яткою воріт «Валенсії». Натомість валенсійці відповіли ударом зі штрафного Парехо – вище воріт.

Наприкінці першої половини зустрічі лондонці здобули право на кутовий, щоправда він закінчився порушенням правили самих же «канонірів». Відзначимо, що «Арсенал» більше володів м’ячем у ці хвилини.

Другий тайм

По перерві тренери не стали проводити замін, тож команди розпочали другу половину зустрічі у тих же складах.

Валенсійці одразу ж побігли відігруватися, зокрема крізь захисників «Арсенала» продирався Родріго, однак «каноніри» вибили м’яч на кутовий після його небезпечного прострілу. Після подачі з кутового небезпечно пробивав Парехо, але на шляху польоту м’яча став його партнер, від якого сфера вилетіла за межі поля.

Також небезпека біля воріт «канонірів» була після навісу Родріго на Гедеша, однак пас перервав Косельні. Натомість «Арсенал» відповів ударом Гендузі, щоправда його заблокували захисники, одразу ж після цього моменту замість нього на поле вийшов Торрейра.

Відзначимо, що у ці хвилини гра вирівнялася, а подекуди «каноніри» володіли навіть більшою перевагою. Зокрема, на 63 хвилині Ляказетт міг оформлювати хет-трик, проте не поцілив як слід по м’ячу після навісу від Обамеянга. Через чотири хвилини француз отримав ще один супершанс: форвард отримав м’яч у штрафному після відскоку, однак умудрився влучити в голкіпера, щоправда після повтору було помітно, що він перебував в офсайді.

«Валенсія» отримала шанс зрівняти рахунок, однак Чех вдало зіграв на виході, не дозволивши Гамейро, який кількома хвилинами раніше вийшов на заміну, поцілити у ворота після розкішного розрізного пасу Парехо. Той же Гамейро отримав ще один шанс зрівняти рахунок, втім пожонглювавши м’ячем, пробив над поперечиною.

А на останніх секундах основного часу «Арсенал» організував затяжну атаку, під час якої пробивали Мхітарян та Ляказетт, після цього Колашинац навісив на Обамеянга, який поставив крапку в матчі – 3:1.

В підсумку «Арсенал» святкував вольову перемогу над «Валенсією» у першому півфіналі Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus