USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Арсеній Яценюк відкрив у Червонограді пам’ятник загиблим шахтарям. ФОТО

1 Вересня 2009 12:42
Лідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк у понеділок, 31 серпня, брав участь у церемонії відкриття пам’ятника загиблим шахтарям у місті Червоноград Львівської області. Скульптуру, виготовлену за кошти Арсенія Яценюка, встановили в центрі міста біля каплиці Святої Варвари – покровительки шахтарів. Монумент освятили священики всіх конфесій, відбулася панахида за загиблими шахтарями.Задум встановити пам\'ятник в Арсенія Яценюка виник торік під час робочої поїздки до Червонограда. Тоді лідер «ФРОНТУ ЗМІН» дізнався, що в шахтарському місті немає пам’ятників, присвячених гірникам, і пообіцяв місцевим мешканцям за власні кошти виготовити скульптуру. Переможцями відкритого конкурсу стали заслужений художник України Сергій Іванов і скульптор Володимир Цісарик. За задумом митців, композиція пам’ятника втілює, з одного боку, великий сум за загиблими, а з іншого – незмінне прагнення до життя, до майбутнього. 
На церемонії відкриття пам’ятника, звертаючись до присутніх, Арсеній Яценюк підкреслив: «Маю велику честь за рік приїхати сюди і з вашою та Божою поміччю відкрити цей пам’ятник. Цей пам’ятник загиблим. Але це пам’ятник і для нас – для живих». Лідер «ФРОНТУ ЗМІН» розповів, що щойно приїхав з Донецька і Дніпропетровська і передає всім львівським шахтарям вітання з Донбасу і Дніпропетровщини. «Вони написали гарного листа — там також українці, там також Україна. У цьому є символ нашої сильної й неподільної нації. Ми одні й ми єдині», — підкреслив політик.Він зазначив, що бути шахтарем – тяжкий людський труд. «Вугільна промисловість сьогодні відзначилась у світі тільки за одним показником: на один мільйон тон видобутого вугілля два гірники навічно залишаються у шахті. Це – страшна трагедія», – сказав Арсеній Яценюк.«Людське життя – найбільша цінність. Нічого не вартують ні гроші, ні вугілля. Ніякі обіцянки, ніяка економіка. Людина є найвищою цінністю суспільства. І ми мусимо за неї боротися. Цей пам’ятник на спомин. Це пам’ятник для мертвих. Але ми мусимо думати за живих і за ненароджених. І ми це будемо робити!» – підкреслив лідер «ФРОНТУ ЗМІН».«Ми мусимо думати про майбутнє України. І не тільки думати. Найважливіше – працювати. Якщо кожен зробить маленький крок уперед, якщо кожен подумає про свого ближнього, якщо кожен задумається, чому ця людина по сусідству живе гірше, ніж я, – то ми змінимо країну. Це складний процес. На це підуть роки. Але ми будемо мати сильну, єдину, унітарну, незалежну і суверенну державу. І це усі ми разом здатні зробити», – підсумував Арсеній Яценюк.Довідково:За даними Рахункової палати України, рівень смертності в результаті аварій на вугледобувних підприємствах в Україні є значно вищим, ніж в інших країнах. Зокрема, на кожен 1 мільйон тонн добутого вугілля в Україні гине понад два шахтарі, у Китаї – 1,96, в Росії – 1,88, у США – 0,03.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus