USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Арт-резиденція «Інклюзивний хаб у Луцьку»: запрацював новий майданчик для впровадження інклюзивних практик

6 Листопада 2022 10:00
Війна принесла численні виклики для усіх українців. Повітряні тривоги та обстріли, порушення звичного способу життя, онлайн-навчання призвели до погіршення психоемоційного стану, спричиняють страх та депресію. Ще гострішою стала ситуація в сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Схожі емоції переживають зараз і особи ВПО та інші уразливі групи.

Педагогам теж потрібно перелаштовуватись та шукати нові форми та методи роботи в умовах війни. А також знаходити можливості, щоб підтримувати себе та близьких.

Мистецтво – музичне та театральне – є тим інструментом, який допомагає м’яко та обережно взаємодіяти між собою абсолютно різним людям, зменшувати психологічну та соціальну напругу, одержувати підтримку.

Читати ще: Інклюзія – не ілюзія. Вікторія Колодяжна – про успіхи луцького інклюзивного хабу «Простір дії»

З 1 листопада 2022 року Громадська організація «Інклюзивні студії» реалізовує проєкт «Арт-резиденція «Інклюзивний хаб у Луцьку». Фінансування проєкту здійснюють зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Партнери проєкту: «Інклюзивний хаб «Простір дії» Волинського національного університету імені Лесі Українки, Орф Шульверк Асоціація України, ГО «Лабораторія змін».
Мета проєкту – створити сприятливі умови для включення дітей з уразливих груп до культурних ресурсів через участь у заняттях Резиденції та навчити спеціалістів працювати з інклюзивними аудиторіями в умовах війни, використовуючи зарубіжний та український досвід.

Читати ще: У Луцьку відкриють простір «Плюс плюс ++» для ветеранів та сімей захисників і захисниць

У межах проєкту буде організовано Мистецьку резиденцію для педагогів та проведено тренінги для спеціалістів (що перебувають в Україні та за її межами) з інклюзивних методик навчання музики, хореографії і театрального мистецтва (онлайн та офлайн) із залученням іноземних тренерів та вивченням зарубіжного досвіду; серію інклюзивних музичних та театральних занять, де спеціалісти зможуть апробувати теоретичний матеріал, а діти з інвалідністю та без отримають нові знання й візьмуть участь у музично-театральному інклюзивному перформансі. За матеріалами тренінгів буде створено дистанційний курс, який розмістять на сайті Інклюзивного хабу у вільному доступі.
Резиденція задумана як майданчик для впровадження успішних інклюзивних практик в освітньо-культурне професійне середовище, підтримки спеціалістів та реалізації культурних прав особами з уразливих груп. Спільна діяльність в навчальних та мистецьких проєктах Резиденції спростовуватиме стереотипні уявлення про осіб з інвалідністю та ВПО, надасть нові інструменти для роботи, забезпечить психологічну та педагогічну підтримку і спеціалістам, і сім'ям з дітьми з інвалідністю та ВПО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оксана Показати IP 6 Листопада 2022 10:06
сітки плетіть!!!!!
ОДІН. Показати IP 6 Листопада 2022 11:19
ШКАРПЕТКИ В'ЯЖІТЬ-ЗАСПОКОЮЄ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus