USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Артистам села Будки допомогли зі сценічним вбранням

18 Травня 2017 11:15
День рідного села Будки, якому 216 років, відсвяткували днями його жителі. Святковим концертом із милозвучними піснями привітали всіх гостей учасники аматорських колективів районного Будинку культури, учні і випускники місцевої школи. Участь в урочистостях взяла не лише вся громада, а й почесні гості – народний депутат Ірина Констанкевич та представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За недовгий час вони справді стали друзями, спільно реалізувавши не один проект.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

У вітальному слові під час урочистостей, що відбувалися у оновленому Будинку культури, Ірина Констанкевич зазначила, що для всієї громади це особливий день. Вона побажала їм добра, усіляких гараздів, щастя, божої благодаті та віри.
«Для того щоб вірити в краще майбутнє нам потрібні щодня маленькі перемоги, – додала народний депутат. – Бережіть один одного, підтримуйте і пам’ятайте, що тільки разом великою поліською українською родиною ми переможемо зовнішнє зло та зможемо утвердитися як єдина нація».

З нагоди свята Будківський будинок культури отримав від Ірини Констанкевич подарунок – сертифікат на нове вбрання для сцени, яке нині вже шиють.

А від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» сучасну професійну електроплиту. Саме в цьому селі сімейні свята та події святкують жителі трьох сіл – Рудка, Будки і Кам’януха, що належать до однієї ОТГ.
Будківська сільська голова Галина Цикалюк розповіла, що у селі майже 100 дворів, де мешкає майже 700 осіб. Є сім’ї, які виховують по 10-14 діток. Тому родинних свят, весіль, хрестин та інших обрядових дійств вистачає.

«Досі не було де проводити такі святкування. Потреба обладнати залу обрядових подій була на часі вже давно. У Будинку культури приміщення дозволяло зробити такий ремонт. За короткий час ми облаштували кухню, провели воду, але виникла потреба у плиті. Ми звернулися до маневицького представництва Фонду Ігоря Палиця «Тільки разом», щоб посприяв допомогти придбати обладнання, аби було на чому готувати бенкетні страви. Нас почули і на умовах співфінансуванням було придбано новеньку електроплиту, за що громада висловлює Фонду вдячність», – каже Галина Цикалюк

Керівник Східної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Мельничук зазначає, що громада цих сіл дуже активна. За недовгий час спільно з Фондом реалізовано вже два проекти. Один із них в Будках, а інший у селі Кам’януха, де було очищено занедбану водойму і створено мальовничу рекреаційна зону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus