USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ашан» стверджує, що не допомагав російській армії

18 Лютого 2023 11:22
Французька мережа супермаркетів «Ашан» заявила, що не постачала товари російським військовим.

Це заяву опубліковано на сайті Auchan Retail, передає УП.

«Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені у звіті-розслідуванні, та їхню інтерпретацію. Auchan Retail надзвичайно здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування», – йдеться в заяві.

У компанії наголосили, що її російські магазини надають допомогу «лише цивільному населенню» і не проводили благодійні збори для армії РФ.

В «Ашані» повідомили, що у березні минулого року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на «збір допомоги для населення», а в переліку потреб не було товарів, які могли бути б призначені для військових.

Компанія також наполягає, що не розміщувала у своїх російських супермаркетах «пункти збору гуманітарної допомоги для Донбасу».

Нагадаємо, The Insider, Le Monde і Bellingcat оприлюднили спільне розслідування про те, що від початку повномасштабного вторгнення російська «дочка» французького «Ашану» постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом гуманітарної допомоги цивільним. В Auchan Україна заявили, що шоковані цим розслідуванням і вимагають пояснень від французького офісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus