USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Астрофотограф зловив момент, коли Марс «визирає» з-за Місяця

1 Січня 2023 00:22
Астрофотограф показав, як Марс «визирає» з-за Місяця після затемнення, яке тривало приблизно годину 7 грудня.

Він зробив дуже детальне зображення Червоної планети, яка знову стає помітною після того, як Місяць ненадовго закрив її собою.

Автором знімку є астрофотограф з Арізони Ендрю Маккарті, який поділився приголомшливим фото у Twitter, повідомляє Space.

Через швидкість, з якою рухається Місяць, у Маккарті було лише 10 секунд, щоб зробити нерозмиті знімки. Протягом цього крихітного «вікна» він зробив близько 2 тисяч окремих зображень.

«Ось момент, коли Марс визирнув з-за Місяця після того, як був прихований протягом години. Цей знімок я зробив за допомогою мого найбільшого телескопа та спеціальної високошвидкісної камери.

Побачити іншу планету, що виходить на горизонті нашого Місяця – це такий сюрреалістичний досвід», – написав автор фото.

Коли Місяць проходить перед Марсом, він ніби закриває собою Червону планету. Це явище називається «місячна окультація» і відбувається приблизно двічі на рік протягом години.

Однак 7 грудня затемнення виявилося «особливо драматичним», кажуть вчені.

Коли Червона планета повернулась у зону видимості, то виглядала надзвичайно яскравою на нічному небі.

Щоб отримати наддеталізоване зображення, Маккарті використав техніку астрофотографії «lucky imaging,». Автор використовував високошвидкісну камеру з досить коротким часом експозиції і робив сотні або тисячі фотографій.

Найкращі з них накладалися одна на одну для створення єдиного детального зображення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus