USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На ділянках волинських атовців невідомі рубають ліс

28 Лютого 2018 10:47
Копачівські атовці воюють за землю - на ділянках, які виділила їм держава, хтось незаконно рубає ліс, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Ветеран АТО з села Копачівка Рожищенського району Микола Свистак каже, сільрада виділила йому земельну ділянку посеред лісу-самосіву. А коли вирішив її оглянути, то виявив - спритники пиляють на його землі дерева. Однак, за словами атовця, правоохоронці на його заяви не реагують, кажуть – злочину нема.

«Це урочище Мойзики, знаходиться воно між селами Башова та Яблунівка Рожищенського району. Саме тут десять ветеранів АТО з Копачівки отримали земельні ділянки, що їм гарантує закон. Аби дістатися своїх наділів, що поросли лісом-самосівом, вони змушені їхати до сусіднього села, а далі йти чагарниками щонайменше півтора кілометра. Та поки атовці виготовляли технічну документацію, на їхній землі уже хтось взявся господарювати – вирізувати дерева», - йдеться у сюжеті.



Сільський голова села Копачіка Олександр Совтис з приводу цієї ситуації не багатослівний – лише пропонує, аби Микола Свистак показав знімальній групі, де знаходяться земельні ділянки, виділені атовцям. Побачене – вжахнуло. Землю ветеранів АТО хтось ретельно підчистив. Дерева зрубані й акуратно складені у стоси. Микола Свистак переконує, правда про те, хто це зробив і з якою метою - цікавить лише самих господарів наділів. А їхні звернення у правоохоронні органи, до Рожищенської районної державної адміністрації та Волинської ОДА, не дали жодних результатів.

Микола Свистак каже, правоохоронці зафіксували факт незаконної вирізки дерев, знайшли на ділянці знайшли на ділянці товаро-транспортну накладну. Ми написали колективну заяву. Але, додає, на жаль, факт чомусь не зареєстрували у Реєстрі досудових рішень.

Водій телеканалу, який припаркував авто поблизу головної траси, зафільмував, як навантажені лісовози вивозять деревину із цього масиву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 28 Лютого 2018 10:58
То люди в "камуфляжі" пикетують,охороняють,контролюють порядок у містах...а себе не можуть забезпечити?
Петручіо Показати IP 28 Лютого 2018 12:11
Не можуть...воюють патріоти, а пікетують самооборонівські ПОЦреоти
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 28 Лютого 2018 13:59
Розвів президент бардацюгу в Україні. Що дивуватися? Сам такий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus