USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Атовцю з Волині терміново потрібна операція. Збирають гроші

10 Червня 2021 08:00
Вадиму Тимчишину необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів. Вартість одного з них становить 72 тисячі гривень (Німеччина). Просять допомогти зібрати гроші.

Про це повідомляє у Фейсбуці нотаріус Наталія Ариванюк.

Вадиму Тимчишину, уродженцю села Шклінь Горохівського району, необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів. Вартість одного з них становить 72 тисячі гривень (Німеччина). Операцію проведе ортопед-травматолог, професор Адріан Філь на базі Волинської обласної клінічної лікарні у відділенні ортопедії і травматології. Важливо, що операцію із заміни двох суглобів проводитимуть одномоментно. А далі – реабілітація.

«Що таке кульшові суглоби, які зносилися на війні? Клятій війні, яка триває сьомий рік.

Це неспроможність в свої 30 з хвостиком років принести звичайне відро води в поміч своїй вагітній дружині. Бо на ній, крім нового життя, – щодня зварити їсти, дати лад господарці й старшим дітям. Купа отих побутових дрібниць, де твої кульшові суглоби мали б вправно служити: згинатися і розгинатися, бо ти ніколи не цурався жодної роботи. Ти навіть по 40 снарядів на війні тягати на собі не гребував. Бо ти з тих вояків, яких мобілізували 2014 року в 51 ОМБр. І саме за твоєю спиною опинилися найгарячіші точки сходу – Волноваха, Савур-Могила, Амвросіївка, Щастя. Саме тобі випало працювати на великогабаритній військовій техніці, розвозити різні боєприпаси. Зокрема й носити важкий метал на собі. Не було часу думати про те, що людські суглоби на таке не розраховані. І що колись тобі захочеться стати на коліна перед своєю вагітною дружиною, щоб послухати, як там маля, але навіть цього ти зробити не зможеш...

...Коли здоров’я почало давати збій, у шпиталях тобі ставили діагноз «защемлення нерва», робили блокади, але очікуваного результату це не давало. Після тривалого обстеження лікарі-травматологи вирішили: терміново замінити обидва кульшові суглоби.

І от здавалося б військовий, який не просто пройшов війну в найбільш трагічних її моментах, але після демобілізації був на контрактах в кількох різних бригадах з останнім місцем служби в місті Дубно, потім прикомандирований до Луцька. Військовий, звільнений за станом здоров`я, отримав ІІ групу інвалідності. Він мав би отримувати виплати, щоб, не вдаючись до сторонньої допомоги, придбати якісні дороговартісні протези.

АЛЕ! Тобі дали ІІ групу інвалідності як цмвільному, а не захиснику України. Як і чому це сталося, будемо розбиратися через суди і відновлювати твоє право отримувати допомогу від держави в статусі військового. Але на це потрібен час і здоров’я. А зараз час – твій противник. Операцію треба робити терміново.

Ти знаєш про цю терміновість, про кризу в країні, яку ти захищав. Але ти – сама терплячість. Не тому, що на знеболювальних і заспокійливих. Просто ти виріс там, де багато працюють і мало сподіваються на чиюсь допомогу. Ти привчений тамувати свій біль і нічого не просити.

І саме тому тобі так відчайдушно хочеться допомогти!

... Знову хочеться чуда. Великого чуда малої пожертви, яка здатна одній людині, що тягала на собі снаряди, повернути здоров`я. Дітям – тата. Дружині – чоловіка, господаря, годувальника родини. Хіба він не заслужив? Хіба всі, хто зазнав таких втрат – не варті найкращого?" – йдеться у дописі.

Реквізити для допомоги:

Картка Вадима Тимчишина 5168742721525362
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus