USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Аваков просить дозволу на силовий розгін блокади?

28 Лютого 2017 17:17
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає Антитерористичний центр (АТЦ) прийняти відповідні рішення щодо зняття блокади на Донбасі, які б уряд міг виконати.

"Давайте дотримуватися тих законів, які є і давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. Я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення, Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні Антитерористичної операції, зважити все... прийняти відповідне рішення, і ми це рішення забезпечимо ", - сказав Аваков в ході наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості в Києві у вівторок, інформує Інтерфакс-Україна.

Глава МВС зазначив: "Лібералізм нашого уряду не знає кордонів. Місяць нашої ліберальної політики, ваших ліберальних переговорів з ініціаторами цієї блокади... ні до чого не призводить. Треба приймати рішення".

Звертаючись до прем'єра, Аваков сказав: "Я, думаю, що, дасть Бог, до середи Ви дасте команду і служба підготує нарешті постанову Кабінету міністрів, який посилить порядок переходу".

Він також наполягає на вирішенні ситуації мінімального критичного імпорту - "товарообміну, який забезпечить тільки життєво необхідні речі для України, і це питання законодавчо буде врегульовано".

До слова, сьогодні відбувся штурм блокади у Кривому Троці тітушками. У Штабі блокади торгівлі з окупантами припускають, що цей штурм задумувався як як провокація та привід для розгону.

Термінове повідомлення про штурм блокади опубліковане на сторінці Штабу блокади торгівлі з окупантами Фейсбуці.

«Прямо зараз йде штурм редуту блокади у Кривому Торці «16 добровольчого батайльону». Озброєні тітушки штурмують переважаючими силами (у 5-6 разів більше). Для прикриття поряд присутні пенсіонерки та телекамери, поліція повністю бездіяльна. Отримав легке ножове поранення у ногу один із захисників редуту. Намагаються захопити тепловози з вугіллям та знищити редут.

За попередніми даними тітушки — з однієї з охоронних фірм Ахметова і Нусенкіса. Все відбувається по такому ж сценарію як декілька тижнів тому, коли автобуси з тітушками під прикриттям генерала поліції Аброськіна були затримані ветеранами біля Бахмутського блок-посту.

Редутам відправлена допомога; допомога підтягується і до тітушок, зараз йде бій», - йдеться у повідомленні.



За станом на 16:00 у штабі повідомили про те, що редут деблокований. Згідно з інформацією поліції Донецької області, було затримано 37 осіб з боку нападників на ветеранів. Вдалось уникнути застосування вогнепальної зброї та обмежитись тільки пострілами у повітря.

Троє постраждалих захисників редуту госпіталізовані. Один з ножовим пораненням, один із черепно-мозковою травмою та ще один - із переломом ноги. Постраждалим надається медична допомога.

«Ми вважаємо, що з дуже високою вірогідністю даний напад задумувався як провокація з метою вкликати озброєну відсіч захисників редуту і отримати «моральне» право для силового розгону «обох сторін». На користь даного припущення свідчить факт того, що напад на редут відбувався безпосередньо під час засідання кабінету міністрів, на якому міністр внутрішніх справ Аваков оголосив свою готовність до силового розгону учасників блокади», - йдеться в дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я не робот Показати IP 28 Лютого 2017 19:48
Здається, в найближчому майбутньому аваков попросить політичного притулку в росії або в італії!!!
Олег Показати IP 28 Лютого 2017 21:11
коментар було видалено
Петро Показати IP 28 Лютого 2017 21:24
Швидкими кроками йде по шляху Захарченко!.... невже в Москву?
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2017 23:22
Аваков хоче силою розганяти тих людей які кровью захищали Україну та продовжують боротьбу??? Зараз у їхніх бойових товарищів ой скільки зброї, мало не покажеться!!! Закликаєм європу бойкотувати росію , а самі налаштовуєм торгівельні відносини з терорестичними організаціями??? Треба як кндр зроби розтріляти парочку чиновників за погані показники...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus