USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Торговельна блокада ОРДЛО: Порошенко «вмив руки»

7 Березня 2017 10:51
Президент України Петро Порошенко обрав політику невтручання і «незнання» в ситуації з торговельною блокадою окупованих територій Донбасу. Про це написав відомий волонтер Юрій Касьянов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Конфлікт на редуті в Кривому Торці, коли нардепа від партії «Народний фронт» Тетяну Чорновол під час зустрічі з учасниками блокади ОРДЛО закидали яйцями, Касьянов назвав очікуваним. Тоді ж помічник депутата Тетяни Чорновол Андрій Дзіндзя на авто збив одного з учасників торговельної блокади і втік із місця аварії.

Натомість Порошенко свідомо дистанціювався і самоусунувся від ситуації.

«Таня Чорновіл з'їздила до блокадників, і відгребла. Важко уявити інший результат такої поїздки. Розлючені чоловіки і жінки, які пройшли війну, втомлені від війни, нестерпно втомлені від нескінченного божевілля, що коїться в країні, і щиро вірять, що цією блокадою зможуть перевернути світ, і виправити його. І Таня Чорновіл - смілива, екзальтована, палець в рот не клади - відкусить по лікоть », - написав у своєму мікроблозі в Facebook Касьянов.

Касьянов вважає недоречним обговорювати правильність або неправильність вчинку Чорновіл, однак волонтер зазначив, що тільки у представниці «Народного фронту» вистачило сміливості поїхати дискутувати з блокадниками на редути.

«Я не буду обговорювати її позицію - їй видніше: вона ближче до влади, вона і є влада, точно така ж, як Семенченко або Соболєв. З нею можна не погоджуватися, але вона єдина, хто поїхав до блокадників з офіційною позицією. Більше ніхто не наважився », - написав Касьянов.

Він згадав, що екс-активістка «Майдану» виступає проти блокади торгівлі з ОРДЛО, тоді як більшість активістів часів «Майдану» - її підтримують.

«Суспільство штучно розкололи на дві частини. Блокада стала медійним Рубіконом, через який всіх змушують перейти. Працює принцип "хто не з нами - той проти нас". Тільки чорне, і тільки біле -жодних півтонів. І мало хто пам'ятає вже, для чого влаштовувалася блокада », - підсумував Касьянов.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТОМ - ХТО НЕ ХОЧЕ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Небайдужий Показати IP 7 Березня 2017 11:50
Повністю згоден з Юрієм що Президент боягузливо умив руки від найголовнішої проблеми країни останніх тижнів. З одного боку ненависть до ворогів і їх донецьких посібників викликає бажання мстити їм у будь-який спосіб, але з іншого боку навіть поверхневий економічний аналіз і тверезий погляд, говорять що блокада принесе значно більше зла, ніж позитиву. Як би нам не подобалося, але обєктивно існує факт того що економіка України на 30 % залежить від торгівлі і кооперації з Росією. Так склалося історично, тому що ще недавно ( 3 роки назад) це був один економічний комплекс в рамках спочатку совецького союзу, а потім СНД і щоб змінити ситуацію потрібні десятки років. Крім того природа економіки така, що зміни ефективні лише тоді, коли вони вигідні економічно. А без міцної економіки не буде жодної можливості утримувати і фінансувати Армію. Крім того блокада дала Путіну і його поплічникам залізні політичні аргументи для його гри з Європейськими лідерами і США (він використовує її як приклад хаосу, анархії і загроз для техногенної катастрофи). Тому він в один день може використати цей аргумент як привід для широкомасштабного наступу російських регулярних військ, а можливо і спроби перетворити Україну в Алепо. До речі більш ніж місяць блокади не принесли жодного позитивного результату - жодного полоненого не звільнено, війна навпаки загострилася і кожен день гинуть наші хлопці, держбюджет втратив 30 мільярдів гривень в результаті захоплення підприємств які платили податки в Україні і т. д. І останнє, в середині України люди розділяються на тих хто за і тих хто проти, при чому тих хто не підтримує блокаду поки що менше і вони не агресивні. Але втрата робочих місць і майбутні невиплати зарплат і пенсій по причині зупинки підприємств через блокаду, призведе до того що скоро противники блокади будуть в більшості. І це може призвести до внутрішніх конфліктів чого якраз добивається Путін. Тому що далі - втрата державності на радість наших ворогів. Закликаю усіх задуматися, раніше ніж на емоціях робити непродумані дії.
васько попердяйчик Показати IP 7 Березня 2017 22:46
Пеця и Гройсман ведуть торгивлю и йм покуй вся ваша мишиная возня!Вони днем и ночью бачать лише бобло! Пеця и Ахметка на всих вас нас рать хотили! Им наплювати на вси ваши проблемы ! Пеце и Ахметка наплевать на всих патриотив украинцив! Хай що хочуть то й кричать ийх всеривно нихто не слухае! А Пеця и Ахметка щоденно бобло на вийни видгрибають в свои банки! Не мишайте Пеце керувати всия Украина! А дурни хлопци из захидных сил нехай гниють в окопах захищающи интересы Пеци ,Ахметки и всея всея украины олигархов...????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus