USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

34 000 засуджених можуть вийти на волю за «законом Савченко»

20 Вересня 2016 19:49
Від подальшого відбування покарання за законом Савченко звільнили 8 200 засуджених та ув'язнених, - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«34 000 (!!!) підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік», - зазначив він на своїй сторінці у соцмережі.

Як пише Аваков, із зазначеної кількості тих, хто вже на волі, - 785 уже помічені у скоєнні злочинів, з них 22 - умисне вбивство, 18 - нанесення ТТУ, 10 -згвалтування, 405 - крадіжки, 131 -грабежі, 66 - збройні розбої, 39 - шахрайство, 20 - хуліганство та інші злочини.

«І це тільки ті, кого вдалося затримати, а виходячи з поточної статистики розкриття злочинів ... Мінімум стільки ж залишаються поза нашою увагою», - переконаний міністр.

На думку Арсена Авакова, необхідно негайно втрутитися і змінити дію цього закону.

«Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в поточній ситуації бути ліберальними до тих, хто скоює тяжкі злочини - це підриває основи безпеки в суспільстві і провокує зростання рівня злочинності», - пише він.

Нагадаємо, як раніше заявив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані.

Також цього року волинянин, якого звільнили за «законом Савченко», намагався вчинити крадіжку цінних речей одразу з двох квартир.

А зі слів заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, через цей званий закон на волю виходять серйозні злочинці, і це становить великий ризик. Всього так на волю вийшло в Україні шість тисяч особливо небезпечних злочинців, що не на жарт налякали європейців. І, зі слів експертів, введення безвізового режиму для українців в черговий раз опинилося під загрозою. Сама ж авторка закону вважає його правильним і справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Просто лучанин Показати IP 20 Вересня 2016 20:00
Та, ну... Шось пизд&ш... Невже тебе осяяла ідея??? Зірка з неба впала чи як, що додумався до такого. Ще й ту Савченко притрушену б закрити....ну але не про це стаття.
шпига до Просто лучанин Показати IP 20 Вересня 2016 20:42
ДІЙШЛО НАРЕШТІ ДО АРМЯНА
Лучанка Показати IP 20 Вересня 2016 20:32
Закон Савченко взагалі треба відмінити і зробити жорсткішою міру покарання.Ато злочинці попривикали що відбуваються як не штрафом то громадськими роботами або условкою. вони вже себе почувають як что в маслі,нікого і нічого вже не бояться .
українець Показати IP 20 Вересня 2016 20:38
цікаво куди поділись мізки у депутатів коли прийняли цей зкон, від хворої людини?
:-) до українець Показати IP 21 Вересня 2016 08:23
Туди ж куди і мізки мільйонів громадян, які побачили в неадекватній алкоголічці месію з німбом над головою. Слава Богу протверезіли швидко.
Жиглов Показати IP 20 Вересня 2016 21:01
ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ...альтарнативи у здоровому суспілльстві бути не повинно..КРАПКА.А,стосовно того,чи він «гопнік» чи суддя обласного рівня- покарання однакове.Інакше потрібно наймати функціонерів з КНДР.
читач... Показати IP 20 Вересня 2016 23:43
та це опще піздець..10 -згвалтування, та куда їх обще випускати шоб далі дівчат молодиш насалували..він зробив раз..йому зійшло зрук і далі буде таке робити..в цій страні і так х*р знащо робиться а так то непредставляю шо буде...тупа влада!!!
Оля Показати IP 21 Вересня 2016 08:46
Та закрийте цю дурепу Савченко,вона больна на голову.Рецидивісти вбивають,насилюють-це нормально. Бандитам волю.Та їх ****потрібно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus