USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Аваков заявив про високий ризик терактів в Україні

15 Листопада 2015 12:12
Міністр МВС на своїй сторінці у мережі Фейсбук опублікував застереження до всіх українців щодо можливих надзвичайний подій в середині країні. Він пов’язує це з подіями, що нещодавно відбулися у Парижі – численні теракти, внаслідок чого понад півтори тисячі загиблих і понад 200 поранених громадян.

Нагадаємо, ввечері 13 листопада Париж сколихнула серія кривавих терактів, внаслідок яких загинуло понад півтори сотні осіб та чимало людей зазнали поранень. Адже одразу в кількох місцях французької столиці пролунало кілька вибухів.

Висновок щодо можливої небезпеки для українців Аваков зробив, заслухавши сьогоднішні доповіді оперативних служб МВС, з урахуванням інформації, наданої СБУ.

«Згідно з інформацією оперативних служб, в найближчі кілька днів нам доведеться пережити кілька спроб деструктивних антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в країні.

МВС і СБУ мають інформацію про підготовку терористичних атак і провокацій з використанням вогнепальної бойової зброї та вибухових пристроїв у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та ряді інших міст країни.

З урахуванням серії терористичних атак в Європі, активізації окупаційних сил на сході країни, з урахуванням високих ризиків терористичної загрози, мною прийнято рішення про переведення всіх правоохоронних структур на посилений режим роботи.

Вживаються усі необхідні заходи для забезпечення безпеки громадян, а також для забезпечення безпеки функціонування ключових об'єктів інфраструктури та життєдіяльності», - йдеться у повідомленні Авакова.

Крім того, з його слів, слід з розумінням поставитись до посилених заходів безпеки в публічних місцях, на транспорті, на дорогах країни - до вимог про зупинку автотранспорту, перевірку документів і автомобілів. Це все робиться для забезпечення безпеки громадян.

«Прошу кожного з вас бути уважними в місцях проведення масових заходів та акцій і негайно інформувати правоохоронні органи про осіб, поведінка яких викликає підозру або про підозрілі предмети, зброю, самотній багаж. У всіх цих випадках прошу негайно звертатися до найближчого поліцейського або за телефоном 102.

Окремо звертаюся до політичних сил, громадських організацій, які реалізуючи своє конституційне право, планують проводити в найближчі дні масові акції, мітинги та заходи.

Національна поліція України та Національна гвардія України готові забезпечити правопорядок і безпеку на цих акціях за умови дотримання з боку організаторів та усіма учасниками норм безпеки - у тісній співпраці з правоохоронцями. Ми не будемо і не хочемо обмежувати ваші конституційні права на протест і політичну позицію, але ми хочемо забезпечити вашу безпеку і безпеку інших громадян.

Спеціально звертаюся до мітингувальників, які проводять зараз акції в центрі столиці. Ваші форми протесту сьогодні дуже вразливі до провокацій і терористичних ризиків. Ви несете відповідальність за безпеку людей. Прошу вас вжити усіх необхідних рішень, для того, що б не було ні найменшої можливості використати ваше конституційне право на протест як ширму для виконання терористичного акту. Ціна людського життя занадто висока. Давайте в ці непрості дні разом думати про безпеку!

У нас достатньо сил, знань і відповідальності. Упевнений, що відповідальність кожного з нас, кожного на своєму місці - не дозволить дестабілізувати провокаціями і терактами ситуацію в країні і в найближчі кілька днів ми зможемо усунути всі загрози з боку антиукраїнських сил, про які відомо правоохоронцям», - написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Шановні співвітчизники!Сьогодні, заслухавши доповіді оперативних служб МВС, з урахуванням інформації, наданої СБУ - я ...

Posted by Arsen Avakov on 15 листопада 2015 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 12:31
"численні теракти, внаслідок чого понад півтори тисячі загиблих..."- Что скажешь по поводу этого окромя того, что фейсбучный вояка заврался до полного беспредела. Для того, чтобы в этом убедиться достаточно заглянуть на любой информационный ресурс.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 12:46
Та все буде "добре", грузинське керівництво в полії, без знань законодавства України, менталітету Українців, та не маючи жодної правктики роботи в правоохоронних органах, точно нас захистить. НІчого що на Волині працівників ДПС вже другий тиждень немає. на автшляхах хаос.... Тільки ідиот та розумововідсталий, може придумати скоротчення працівників правоохоронних органів під час посиленого тероризму та загострення злочинності. Звичайно, якщо такі керівники самі не зацікавлені в такому хаосі. Слава Жидоєвпропейській владі
Анонім до Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 13:58
Человек учится на ошибках. Умный учится на чужих ошибках, дурак - на своих. Ющенко разогнал ГАИ. Через сколько времени он его восстановил? Порошенко, кум Ющенко, снова разогнал ГАИ. Вопрос на засыпку - Можно ли Порошенко отнести даже в разряд дурака, те человека. хоть и без мозгов?
Богуславская Показати IP 15 Листопада 2015 13:31
«Власть перепугана донельзя — приближается годовщина Майдана… Власть панически боится, больше, чем внешнего врага — Путина, боится собственного народа. Все во власти озабочены тем, что делать, когда люди точно выйдут спросить, что же сделано за 2 года после Майдана. И сегодня та стремительность, с которой Аваков заявил, что вводится специальное положение — будут досматриваться машины и т.д., — это все делается только потому, что этот повод — события во Франции — будет использован, чтобы закрутить все, что можно, в Украине, чтобы не допустить никакие протестные акции, связанные со второй годовщиной Майдана, и с тем, что власти ничего не сделали из того, что требовали люди на Майдане»,
Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 15:11
Сказав точно як про себе
Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 15:28
Да цікаве ще питання до жидовлади, а в нас в Україні вже немає тероризму? А тоді що це відбувається на Дондасі, в Харкові, Одесі і т.п.? Чи це так "навчання", чи "зарніцу" грають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus