USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Австрія продовжила локдаун до 24 січня

4 Січня 2021 15:58
Третій з початку пандемії локдаун в Австрії триватиме не до 17 січня, як планувалося, а на тиждень довше – до 24 січня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Австрії, продовження карантинних заходів стало вимушеним кроком після того, як правлячі та опозиційні партії у парламенті не змогли домовитися щодо модальності проведення тестування на коронавірус.

Згідно із пропозицією урядової коаліції, з 18 січня у країні мали відновити роботу заклади торгівлі, сфери послуг, громадського харчування і туризму, але відвідувати їх змогли б лише ті, хто візьме участь у безкоштовному масовому тестуванні, проведеному перед закінченням локдауну, та отримає негативний результат.

Для тих, хто не буде готовий тестуватися, мали б діяти правила локдауну до 24 січня, тобто, на тиждень довше.

Така ідея правлячої коаліції викликала обурення з боку опозиційних партій, а також ряду експертів, які заявили про її неконституційність.

Також відкритим залишалося питання щодо повноважень тих, хто перевірятиме у людей наявність негативного тесту на COVID-19, наприклад, при відвідуванні музею чи кафе.

У нижній палаті парламенту – Національній раді – у партій правлячої коаліції (Австрійська народна партія і «Зелені») було достатньо голосів для прийняття відповідних законодавчих змін, але у верхній палаті – Федеральній раді, яка представляє федеральні землі – більшість зберігає опозиція.

3 січня стало відомо, що опозиційні партії відмовилися схвалюватися урядову пропозицію щодо тестування перед локдауном як передумови виходу із нього.

Таким чином, жорсткий карантин в Австрії, введений 26 грудня 2020 року, де-факто продовжений ще на один тиждень – до 24 січня 2021 року. Залишатимуться закритими заклади торгівлі, сфери послуг, громадського харчування, культури і туризму, а також школи.

Очікується, що 4 січня відбудуться консультації між МОЗ та опозицією, а також між федеральним і земельними урядами з приводу подальших кроків.

Минулої доби в Австрії зафіксували 1642 нових випадків інфікування коронавірусом. З початку пандемії в Австрії померли 6253 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus