USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Масковий режим у транспорті та обов'язкова вакцинація: в Угорщині посилюють карантин

29 Жовтня 2021 09:57
Уряд Угорщини запровадив додаткові обмежувальні заходи через погіршення епідемічної ситуації.

Зокрема, з листопада в громадському транспорті знову стане обов’язковим носіння масок, пишуть видання Hungary Today і 444.hu, передає УНІАН.

Компанії та підприємства зможуть вимагати від працівників робити щеплення проти коронавірусу як умову для прийому на роботу. Планується, що перше щеплення працівники повинні будуть отримати до 15 грудня.

Обов'язкову вакцинацію також вимагатиме угорська держава як роботодавець. У муніципалітетах рішення щодо примусової вакцинації ухвалюватимуть мери. Щодо університетів, які утримуються фондами, то рішення може прийняти опікунська рада.

Також угорський уряд введе заборону на відвідування закладів охорони здоров'я. У соціальних закладах рішення щодо заборони відвідування зможе ухвалити керівник.

Обов'язкові щеплення введуть і для медпрацівників. Тих, хто не робитиме щеплення, відправлять у неоплачувану відпустку, а за рік можуть звільнити. В уряді Угорщини зазначають, що якщо Конституційний суд країни визнає неконституційним обов'язкову вакцинацію медичних працівників, то уряд не виключає внесення змін до Конституції, які вимагають вакцинації для бюджетників.

В уряді також додали, що загалом вакцинація в державному секторі Угорщини вища, ніж у суспільстві загалом, але нижча, ніж, наприклад, у збройних органах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus