USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Австрія відмовила Іспанії в екстрадиції Дмитра Фірташа

30 Серпня 2017 19:43
Австрійський суд відмовив Іспанії в екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа, якого США обвинувачують у підкупі індійських чиновників для видобування титану.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, який ухвалив це рішення у вівторок, 29 серпня, інформує DW.

Земельний суд Відня вказав, що Іспанія не надала достатньо конкретизованої інформації у запиті на екстрадицію. Прокуратура Австрії має намір оскаржити це рішення - для цього вона має 14 днів.

Адвокати Фірташа, яких цитує австрійське видання Kurier, вважають, що це рішення віденського суду підтверджує політичну мотивацію екстрадиції, яку іспанські правоохоронці намагалися здійснити за запитом США. 23 лютого земельний суд Відня відхилив вимогу прокуратури про затримання Фірташа за іспанським запитом, а 24 лютого - за запитом США.

Нагадаємо, що правоохоронні органи США здійснюють антикорупційне розслідування щодо Фірташа з 2006 року. Вони обвинувачують українського олігарха у тому, що він за попередньою змовою з групою осіб давав хабарі чиновникам в Індії, щоб отримати право видобувати титан у штаті Андхра-Прадеш. За цими звинуваченнями у 2015 році Фірташа було затримано у Відні, однак у квітні того ж року у відповідь на запит Вашингтона земельний суд Відня з кримінальних справ відмовив в екстрадиції Фірташа до США.

Відомим широкій громадськості Фірташ став завдяки компанії "РосУкрЕнерго", в якій він володів 45 відсотками. Половина акцій компанії належала російському монополісту "Газпром". "РосУкрЕнерго" займалася посередництвом у постачанні газу до України та ЄС. У 2014 році власники ухвалили рішення щодо ліквідації компанії. Нинішній бізнес Фірташа об'єднаний у групі Group DF, яка працює в азотному, титановому та газовому бізнесі, а також у мас-медіа та сільському господарстві. Станом на лютий 2017 року видання "Forbes Україна" оцінювало статки Фірташа у 251 мільйон доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus