USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Австрійці знайшли компромат на Порошенка і Raiffeisen

7 Квітня 2016 23:30
Компромат на Президента України Петра Порошенка і Raiffeisen Zentralbank опублікували австрійські журналісти.

Підприємства Президента є клієнтами австрійського банку, але їх співпраця зовсім не така, як у багатьох тисяч інших клієнтів Raiffeisen.

Австрійський тижневик Falter опублікував статтю, у якій досліджуються ділові взаємини між Порошенком і Raiffeisen Zentralbank Австрія, - повідомляє «Апостроф».

Серед даних компанії Mossack Fonseca, журналісти австрійського тижневика звернули увагу на низку транзакцій.

Від імені офшорної компанії на Британських Віргінських Островах група Raiffeisen видавала мільйонні кредити підприємствам, які знаходяться в сфері впливу Порошенка.

Керівник відділу економічної злочинності в Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії Рудольф Унтеркефлер прямо назвав кредитні угоди офшорних компаній на користь третіх сторін достовірним доказом відмивання коштів.

«З економічної точки зору, вони не мають сенсу, але сприяють відмиванню грошей», - цитує Falter слова посадовця.

Ділові відносини між Raiffeisen і фірмами з офшорними адресами починаються в 2002 році. Юристи Mossack Fonseca реєструють в той час підприємство під назвою Linquist Services Limited на Британських Віргінських островах.

Власники підприємства не розголошувалися, а офіційними директорами призначалися підставні особи. У Raiffeisen Zentralbank Австрія офшорна компанія Linquist відкрила низку банківських рахунків.

Згідно з наявними документами юридичної компанії Mossack Fonseca австрійські журналісти простежили схему, згідно з якою протягом більш ніж десяти років мільйони перетікали з Карибського басейну до Європи, а також України.

Зокрема, Raiffeisen, від імені компанії Linquist і ряду інших офшорних фірм, видавав кредити різним підприємствам, серед яких активно фігурували фірми, що належать Порошенку - Roshen і «Укрпромінвест».

Наприклад, відповідно до угоди від 23 грудня 2010 року між компанією Linquist і Райффайзен Інтернаціональ Банк (RBI) була досягнута домовленість про кредит на суму не менше $ 115 млн для кондитерської компанії Roshen в Києві. Рахунки компанії Linquist, на яких завжди знаходилося чимало коштів, служили забезпеченням подібних кредитів.

«Чому підприємства українського Президента не захотіли отримувати кредити безпосередньо, а тільки в обхід через Raiffeisen?», - дивуються австрійські журналісти, і тут же на нього відповідають: такого роду схеми переслідують, як правило, одну мету - приховати справжнє походження коштів.

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Днями вони приступили до публікації викривальних статей, одна з яких розповідає про секретний офшор і "моральний злочин" Петра Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Коля Показати IP 8 Квітня 2016 07:29
Пітух
КУМ Показати IP 8 Квітня 2016 08:22
Все Петро,суши сухарі.Оце вибрали на свою голову.
Олег Показати IP 8 Квітня 2016 08:33
коментар було видалено
питання Показати IP 8 Квітня 2016 08:35
І що скаже МінСтець? :) А сам Порошенко у відставку не збирається? Це ж не наші "нарили", а з за кордону дані, там швидко реагують і правдиву інфу надають!
Моак Показати IP 8 Квітня 2016 08:36
дурачок
Jurek Показати IP 8 Квітня 2016 09:54
Коли нарешті до свідомості українців дійде, що не можна вибирати на керівні посади в державі олігархів?!!!!! Мають свій бізнес?- То нехай працюють відкрито і сплачують податки. Завдання держави зробити це реальним.
Корінний лучанин до Jurek Показати IP 8 Квітня 2016 11:12
Треба їх заставити ЗАКОНОМ працювати відкрито і платити податки ! ВКРАВ -У ТЮРМУ! Випадок обрання у 2014 р. Порошенка ПРЕЗИДЕНТОМ є УНІКАЛЬНИМ. Це спрацювала ПОЛІТТЕХНОЛОГІЯ. Памятаєте як Петро у Луцьку хвалився , що виборчу КАМПАНІЮ він проводить власним коштом , а не ДЕРЖАВНИМ, що всі його ТУРИ по УКРАЇНІ за свої гроші. Багатьом українцям це сподобалось, сподобалось і те що війну на сході закінчить за ДВА ТИЖНІ, що БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ для українців буде з СІЧНЯ 2015р і буде ЖИТТЯ ПО НОВОМУ. На жаль значна частина українців не вмикала мізки іне задумувалась над його ФЕЙКАМИ. В Україні тоді говорилось про ВИБОРИ У ДВА ТУРИ, що це НЕОБХІДНО ! А тепер що маємо від ПЕТРА, це всім стало ясно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus