USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Авто без мита з Канади: як це працює і що можна привезти. УТОЧНЕНО

4 Липня 2017 21:51
З 1 серпня 2017 року почне діяти Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Вона передбачає безмитне ввезення автомобілів. Що можна буде купити і за скільки.

Про це повідомляє Новое Время.

UPDATE. Згідно з останньою інформацією, безмитного ввезення авто з Канади з 1 серпня не буде, замість цього буде просто діяти знижена мито 6,1%.

Деякі автолюбителі, прочитавши заголовки новин про безмитне ввезення з Канади, тут же кинулися перераховувати "заначки" або на сайти - оцінювати, за скільки можна "скинути" свій старенький ланос, щоб в серпні вже замовляти заморську обновку.

Але, хоча сама по собі новина безумовно хороша, особливих приводів для радості поки немає. Угода вельми детально прописує, які машини можна буде завозити без мита. І вибір виявляється досить вузьким.

Спробуємо розкласти все по поличках.

Я зможу ввезти будь-який автомобіль з Канади?

Мова йде не про будь-яку машину з території Канади. А лише про автомобілі, які були зроблені на території Канади.

Тобто ви не зможете ввозити без мита будь-який автомобіль, який ви можете купити в Канаді. Угода діє тільки по відношенню до автомобілів канадського виробництва.

Канада не належить до числа лідируючих автомобільних держав світу і заводів тут не так вже й багато.

По суті вибір зводиться до кількох брендам. Це Toyota і Lexus, Honda і Acura, Chrysler, Dodge, Jeep, Ford, Lincoln, General Motors і Volkswagen (правда, представлений однією єдиною моделлю).

Та облиште, Toyota - це круто! Чому не радіти?

Тому що ввезти з нульовим митом не вдасться усі підряд авта вищезазначених брендів.

В Угоді прописаний обсяг двигуна автомобілів, які підлягають безмитному ввезенню. Це двигуни від 2,2 до 3 л.

Іншими словами, нову Honda Civic, яка в досить непоганій комплектації в Канаді коштує від 20 тис. канадських доларів (приблизно $15 тис), не вийде. Тому, що у неї об'єм двигуна 1,8 л.

Якщо говорити про моделі, що потрапляють під дію Угоди, то це переважно великі кросовери.

Але і тут таїться підступ. Багато дуже популярних моделей, наприклад, Acura MDX, Lexus RX в Канаді випускаються з 3,5-літровими двигунами.

Тобто вони теж не потрапляють під дію Угоди про безмитне ввезення (мито на такі авто з такими моторами - 7%).

Без мита можна ввозити дизельні авто з об'ємом двигуна понад 2,5 л. Але в Канаді, як в США дизелі не дуже полюбляють. Частка таких авто від загального обсягу виробництва ледь досягає 20%. І, до речі, це теж в основному великі кросовери і позашляховики.

Так що ж я зможу купити?

Найбільше нововведення порадує любителів американського автопрому, зокрема, позашляховиків і сімейних мінівенів.

У Канаді збирають культові американські моделі спорткарів Dodge Challenger, Dodge Charger і Chevrolet Camaro. Але вони не проходять за обсягом двигуна.

З тих авто, які просочуються через всі щілини Угоди, можна виділити Toyota RAV4, Honda CR-V, Chrysler 300, Dodge Gran Caravan, Ford Edge.

У чому вигода?

За грубими оцінками (ми уточнимо ці цифри, поспілкувавшись з експертами) з урахуванням вартості доставки морем і 20%-ного ПДВ (який нікуди не дівається) автомобілі родом з Канади можуть коштувати українському покупцеві на 10-15% дешевше, ніж в Україні.

З огляду на вузький вибір доступних варіантів, навряд чи нововведення радикально відіб'ється на українському автомобільному ринку. Однак цінителі американського автопрому будуть вельми раді і не виключено, що оголошення про підбір "канадського автомобіля" неабияк розбавлять всюдисущі оголошення про "литовські тачки". Хоча останні, зрозуміло, набагато дешевше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ігор луцький Показати IP 4 Липня 2017 22:33
І так зрозуміло було,що зроблять все аби не допустити можливості придбання українцями недорогих і ще придатних для експлуатації авто.
Арчі Показати IP 5 Липня 2017 07:50
В угоді прописане нульове мито на об'єм від 2,2 до 3,0 для нових авто. Для виживаних ставка 0, незалежно від об'єму.
Олександр Показати IP 5 Липня 2017 17:42
Ну - допустимо - мито 0. А 20% ПДВ, акциз і від 2 до 3 тис доларів доставку до України - ніхто не відміняв. Розмитнення і зараз на всі автомобілі - не дуже то й дороге. Основна частина розмитнення - це ПДВ.
Коля Показати IP 5 Липня 2017 23:47
Ще зроблять першу постановку канадських авто на облік акційну.10-20-30% дорожче.не пустять вони(можновладці) нормальні машини з нормальними цінами.купуйте китайське г....но.самі на такому не катаються
Олег Показати IP 13 Липня 2017 16:34
Хто в темі - яка вартість доставки з Торонто, наприклад, у порівнянні з відправленням з Нью-Джерсі? А, загалом влада і Пецюндра, головним чином - гниди і ОПГ.
Олександр Показати IP 12 Жовтня 2017 01:42
Сама головне ще наприклад купуєш авто в Канаді за 10 тисяч плюс транзит 1000 та 1500 місцевий податок, але вже в Україні роблять оцінку цього авто 20 тисяч потім ти платиш ПДВ чотири тисячі та за розюзтаможку дві і так авто виходить 18 тисяч і це майже 100 % відсотків, і це за льоготною процедурою, без хабарів в одеському порті, і за такі самі розцінки в північній Кореї там сто відсотків і все. То може різницю вартості авта потрапити на еміграцію, і не бути рабом.
алекс Показати IP 21 Березня 2018 12:01
Господи, еще и канады возят машины) вот люди заморачиваются. Купил я себе машину через авто так и не парюсь. Ну если нет всей суммы, ну пойди ты и купи в рассрочку. И % небольшой, и это не кредит. Вот в чем проблема, зачем искать машины за рубежом, если пока в нашей стране еще не прикрыли компании, где можно выгодно купить новые тачки?! не понимаю..
Павел Показати IP 16 Квітня 2018 10:18
Конечно было круто если бы можно было покупать дешевые машины и в нашей стране, но закон против людей. Я хотел себе из-за границы купить машину с небольшим пробегом, но никогда не знаешь, что придумают наши власти, поэтому решил просто взять и купить новую. Увидел объявление о продаже машин через объединение в группы, и решил попробовать. После заключения договора, выплачивал 4 месяца обязательные платежи и только на 5 месяц получил таки свою машину. В общем и целом я доволен, ведь переплата небольшая совсем.
Олегг Показати IP 24 Серпня 2018 14:48
за границей все аккуратно ездят, ну или даже если нет, то дороги по крайней мере хорошие. я вот тоже как все купил машину в рассрочку через автофонд, потому что выгодно. да, платить еще долго, да, машину получил не сразу. но других вариантов у меня не было. потому что каждый месяц я могу выплачивать по 3-4 тыс, а сразу 200 тыс взять негде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus