USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українцям прогнозують збільшення цін на автомобілі

5 Лютого 2014 10:14
Українці почали частіше купувати автомобілі. У січні їхні продажі зросли більш ніж на 4% (до 11 тис. шт.) порівняно з минулим роком, говориться в опублікованому вчора звіті AUTO-Consulting, - пише ТСН. При цьому другий місяць поспіль утримує лідерство на ринку Geely, на другому місці - Toyota, слідом за нею - вітчизняний ЗАЗ.

Дилери пов'язують зростання попиту з падінням курсу гривні, що призвело до зростання цін на автомобілі, повідомив віце-президент "ВіДі Груп" Артем Ткаченко. "Поки нам вдається утримувати вартість автомобілів на рівні минулого року, але якщо курс долара буде рости і далі, підвищення не за горами", - заявив регіональний директор "Атлант-М Юг" (дилер Renault) Олександр Дмитерчук. У групі АІС попередили, що за рахунок складських запасів за старими цінами зможуть продавати машини не менше одного місяця. Директор з маркетингу групи Сергій Боровик наголосив, що за останній місяць ціни на авто в середньому по ринку зросли на 3-5%. "Але оскільки курс нестабільний і продовжує зростати, ми очікуємо, що дилери підвищуватимуть ціни ще на 3%",- прогнозує топ-менеджер.

На сьогодні дилери не поспішають замовляти нові машини, оскільки продукція 2013 року випуску продається краще через різницю в ціні, додав Олександр Дмитерчук. На думку учасників ринку, неминуче зростання цін торкнеться і випускаються на українських автозаводах іномарок. Пов'язано це, першою чергою, з тим, що основні комплектуючі закуповують за кордоном.

Президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук заявив, що на сьогоднішній день також подорожчання торкнеться автомобілів з локалізацією понад 50%. "Практично всі українські заводи працюють у збиток через слабке завантаження, тому утримати ціни не вийде",- заявив він.

Експерт вважає, що в I півріччі зростання цін може досягти 15%. Раніше повідомлялося, що українцям почнуть платити за старі машини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ау Показати IP 5 Лютого 2014 11:44
слава героям :))))
Семен Показати IP 5 Лютого 2014 12:44
На майданеденег подзаработали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus