USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Айдарівці у Луцьку отримали три автомобілі

24 Вересня 2014 19:00
Автомобілі, до придбання яких долучилися волинські підприємці та громадські активісти, вирушають на Схід.

Освячення автівок перед відправленнямв зону АТО відбулося 23 вересня поблизу офісу Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану у Луцьку.

Як розповіли представники підприємців, до того, щоб надавати допомогу айдарівцям, їх спонукала ситуація в державі та відродження армії, а також патріотизм та оптимізм. Вони переконані - якщо кожен намагатиметься хоча б щось зробити для цього відродження, ми впораємося із зовнішнім ворогом. Автомобілі потрібні воякам для того, щоб воювати мобільно за різних погодних умов. Приблизна вартість одного автомобіля – 3 тисячі доларів, придбані вони за кордоном. Кошти для їхньої закупівлі вдалося зібрати підприємцям спільно із громадськими організаціями, зокрема Самообороною Майдану та обласною спілкою ветеранів Афганістану. Машини не розмитнюються, тому що вони йдуть на виконання бойових завдань.



Перед тим, як вирушити на Схід, автівки освятив священик УПЦ. Він зазначив, що лише про мир та взаєморозуміння можна молитися зараз. Зі слів священика, спілкою ветеранів Афганістану та меценатами була зроблена добра справа, допомога для воїнів, які захищають Україну. Він побажав, щоб після виконання місії на Сході, автомобілі приносили користь людям у мирному житті.



Заступник командира батальйону по роботі з особовим складом Олексій Колбасін розповів, що, відповідно до рішення командира, айдарівці стали «ближче до народу» - так, вони приймають допомогу не лише від волонтерів, які привозять їм усе необхідне на Схід, а й безпосередньо від пересічних громадян. Зустрічатися з людьми потрібно, на його думку, тому що саме завдяки їхній підтримці бійці батальйону живі. З його слів, 8-ма афганська сотня брала участь у подіях на Майдані, а нині це – третя штурмова рота штурмового батальйону «Айдар», адже ветерани Афганістану відчули обов’язок бути на передовій. Він запевнив, що завдання, які стоятимуть перед батальйоном, бійці виконають. Згадав він і про подвиги полеглих побратимів.



Олексій Колбасін повідомив, що автівки, які щойно отримали айдарівці, обшиють бронею та вони вирушать у бій. З його слів, автомобілі на передовій – розхідний матеріал, так, з 13 автомобілів, які були в бою, лишилося цілими 3. Як розповіли бійці, за тиждень однією автівкою доводиться долати чотири тисячі кілометрів. Боєць визнав, що на Сході айдарівці воюють проти російських військ, тому не варто називати наших ворогів сепаратистами.

Керівник Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович зазначив, що його переповнює гордість за українську націю та підростаюче покоління, яке навчається патріотизму. Він наголосив, що Путін не розраховував на те, що українська нація може піднятися та показати, що ми – справжні патріоти держави. Він подякував тим, хто вклав кошти та душу у транспорт, який виїздить на передову. З його слів, щодня простий волинський люд допомагає армії усім, що потрібно солдатам.



Як розповіла депутат Камінь-Каширської районної ради Вероніка Романович, громадські активісти, зокрема спілка ветеранів Афганістану, підписали звернення про збір коштів для 8-ї афганської сотні, бійці якої перебувають у лавах батальйону «Айдар».
Вона зазначила, що наразі звернення не підписали представники Самооборони Майдану Волині та Автомайдану України.

Нагадаємо, нещодавно виникло непорозуміння, коли Самооборона Волині спростувала повідомлення фонду «Ефективне суспільство» про потреби бійців «Айдару». З її слів, звернення підготували для того, щоб зібрати кошти для допомоги воякам-ветеранам Афганістану, а після цього, якщо залишаться кошти, забезпечувати інші роти. Олексій Колбасін підтвердив, що у батальйоні завжди раді допомозі.

Він каже, що важливо, щоб вона була цілеспрямованою, наприклад, щоб бійців не завалили шкарпетками, у той час, коли є потреба у бронежилеті. Він наголосив, що є прихильником роботи напряму. Своєю чергою, Вероніка Романович запевнила, що після того, як кошти надійдуть на рахунок благодійного фонду «Ефективне суспільство», представники фонду сконтактують з айдарівцями, щоб ті надали інформацію про нагальні потреби. Олексій Колбасін підтримав таку ініціативу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus