USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Айдарівці Волині пообіцяли повернутися

9 Вересня 2014 22:17
Повернутися зі Сходу заради боротьби із корупцією обіцяють волинські бійці батальйону «Айдар».

Про це вони оголосили під час зустрічі з громадою Луцька на Театральному майдані 9 вересня.

Добровольці-айдарівці спілкувалися із лучанами, а представники громади, своєю чергою, висловлювали подяки бійцям та передавали матеріальні та нематеріальні подарунки.

Новітніми героями України назвав айдарівців голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю Василь Кушнір. З його слів, вони захищають Україну так, як його побратими боролися за її незалежність у 1940-50-их роках. Він зазначив, що після 23 років незалежності ніхто не сподівався, що ті, хто називав себе старшими братами та визволителями, підуть на українців із танками та артилерією.



Новий командир роти на позивний Бубен зазначив, що у лавах «Айдару» воюють представники різних регіонів за Україну. Бійців не потрібно було заганяти силою у зону бойових дій, вони самі готові все зробити для того, щоб українська земля була вільною.



Боєць Самурай зазначив, що не міг подумати, що у віці 39 років, ставши вже батьком двох дітей, піде воювати через те, що агресор посягне на нашу незалежність. Він очолює взвод та назвав основною своєю задачею привезти хлопців цілими додому. Боєць зізнався, що не хоче мститися та не має бажання когось вбивати, проте хоче, щоб ті хлопці, які полягли, загинули не марно. Капітан запасу зараз воює, як простий рядовий, на рівних прикриваючи спину бійцям та вважає за честь бути поруч зі справжніми патріотами. Він попросив лучан бути справжніми громадянами України, телефонувати добровольцям та молитися за них.



Командир другої Волинської роти батальйону Ігор Лапін окремо подякував представникові Самооборони Волині Дмитру, який у спеку та холод щодня збирає кошти на потреби батальйону поблизу гіпермаркету «Там Там».

Самурай розповів, що кошти для «Айдару» збирають, окрім Дмитра, у штабі Самооборони Майдану по проспекту Перемоги та у наметі на Театральному майдані. Він просив лучан не реагувати на тих, хто говорить, нібито збирає гроші для айдарівців у інших місцях, щоб не стати жертвами шахраїв.

Добровольцям передала дитячі малюнки одна із присутніх під час зустрічі лучанок. Ігор Лапін подякував за подарунок та зауважив, що такі малюнки є у кожного бійця над ліжком, тому айдарівці знають, за що воюють.



Боєць на позивний Кутузов розповів, що волонтери здійснюють величезний об’єм роботи, і в нього складається враження, що громада Волині найбільше готова йти у Європу, адже волиняни демонструють найкращу громадянську свідомість. З його слів, у частині, де базується «Айдар», є два склади – загальний та волинський, звідки беруть усе необхідне навіть солдати інших підрозділів.



Один із молодих лучан назвав айдаріців справжніми героями та розповів, що щодня молиться за них. Він повідомив, що тепер сам готовий долучитися до батальйону, адже він не відчуває страху та хоче допомогти добровольцям.



Представниця Жіночої сотні, перш за все, подякувала матерям бійців, які виховали героїв. Вона пообіцяла робити усе для підтримки добровольців.

Для айдарівців пролунали також слова Тараса Шевченка та пісня «Ой, у лузі червона калина похилилася».



Представники медиків звернулися до волинян із проханням не лишатися байдужими до медичних потреб батальйону, зокрема, препаратів, потрібних для зупинки кровотечі.

Боєць Самурай наприкінці зустрічі повідомив, що айдарівці ухвалили рішення про те, що на майбутніх виборах їхні інтереси представлятиме людина, яка воювала пліч-о-пліч з ними – командир Ігор Лапін. Він закликав місцевих можновладців тримати тил, адже добровольці обіцяють повернутися із питаннями до них. Присутні вітали його вигуками «молодець».



Своєю чергою, Лапін повідомив, що раніше під час виступу у Верховній Раді обіцяв повернутися туди у своїй військовій хустинці та окулярах, якщо не після найближчих виборів, то після війни. Він зауважив, що боротися із корупцією та зрадництвом, які панують у державі, з окопів складно.

Зустріч завершили молитвами, що прочитав священик Михайло, який відвідував бійців у зоні АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus