USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Серед блокувальників торгівлі на Донбасі десятки озброєних людей, - Соболєв

8 Березня 2017 12:14
Серед блокувальників Донбасу є багато людей зі зброєю. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Єгор Соболєв, нардеп «Самопомочі», один із організаторів торговельної блокади на Донбасі.

За словами нардепа, йдеться про десятки, якщо не про сотні таких людей. «Ядро блокадників становлять люди, які пройшли війну. Більшість з них розуміє, що війна не закінчилася. Вони мають зареєстровану, тобто легальну зброю. Я так розумію, що саме на таку зброю оголосила полювання Національна поліція. Ми з п’ятниці отримуємо сигнали про перевірки, які починалися о сьомій ранку», - зазначив він.

Соболєв також додав, що як мінімум в одному випадку зброю справді було у добровольця відібрано, але з поясненнями, що на експертизу. «Я думаю, що, на жаль, поліція зараз зловживатиме своїми повноваженнями і ми звертатимемося до правників по допомогу відстояти право людей на носіння зареєстрованої зброї», - підкреслив парламентар.

Як повідомлялося, уряд на засіданні 1 березня затвердив «Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції». Документ було розроблено на виконання статті 12 Закону України «Про боротьбу з тероризмом».

Необхідність прийняття урядового рішення була обумовлена організованою на Донбасі вугільної блокадою, що призвело до повної зупинки постачань вугілля, що видобувається на непідконтрольній території.

Кабінет міністрів України опублікував постанову про «Затвердження порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції», де вказано, які товари можна везти через лінію розмежування на Донбасі.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПРИПИНИТИ ТА ПОКАРАТИ ОРГАНІЗАТОРІВ», – МЕДВЕДЧУК ПРО БЛОКАДУ ОРДЛО

Нагадаємо, блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові». Таку ж лінію «гне» і Лапін, заявляючи, що фізична блокада торгівлі з ОРДЛО спонукає до провокування силового сценарію. Мовляв, таким чином можна відрізати Україну від окупантів, або ж – від енергоносіїв. Ветерани АТО і учасники блокади ОРДЛО вимагають в нардепа від Луцька Ігоря Лапіна пояснень за його слова про те, що на редутах, буцімто, пропускають контрабанду.

До слова, нардепа Тетяну Чорновол, яка приїхала на зустріч з учасниками блокади ОРДЛО, закидали яйцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus