USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Азаров пообіцяв внести поправки у Податковий кодекс

16 Липня 2010 15:29
Прем'єр-міністр Микола Азаров зустрівся з представниками ділових кіл та зарубіжними дипломатами, пообіцяв внести 300 поправок в Податковий кодекс і заявив про готовність перейти до автоматичного відшкодування ПДВ, зізнавшись при цьому, що уряд поки не знає, як це зробити.

Зустріч Миколи Азарова з представниками бізнесу 15 липня була організована Американською торговою палатою (АТП) і «Європейською бізнес асоціацією», тому більшість учасників заходу склали представники європейських і американських компаній, що працюють на українському ринку, - пише «Комерсант»

За словами Миколи Азарова, прихильники екс-прем'єра Тимошенко й сьогодні намагаються заважати роботі нового уряду, зокрема, критикуючи і «завалюючи поправками» проект Податкового кодексу. «Все позитивне в цьому документі виявилося поза полем зору наших критиків. Зате вони побачили, що Податковий кодекс стає податковим гестапо. Та ви не бачили податкового законодавства в США!» - емоційно звернувся до відсутніх у залі опозиціонерів глава уряду.

З 5300 поправок, запропонованих депутатами Верховної ради, прем'єр пообіцяв врахувати тільки 300.

Втім, пізніше пан Азаров зазначив, що Податковий кодекс дійсно містить нові механізми залучення підприємців до відповідальності. «У країні, де величезна частина економіки працює в тіні, де поширена виплата зарплати у конвертах і практично легально працюють конвертаційні центри, де продаються і купуються держчиновники, було б наївно розраховувати, що ми приймемо суперліберальний кодекс», - пояснив він.

Бізнесмени традиційно цікавилися, коли почнеться відшкодування простроченої заборгованості з повернення ПДВ. Коментуючи це питання, прем'єр-міністр визнав, що його уряд нарощує борг. «Але у нас заборгованість по ПДВ росте вже не такими темпами, як у попередників», - підкреслив він, нагадавши, що в серпні Кабмін планує вийти на ринок з пропозицією п'ятирічних ПДВ-облігацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus