USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Азаров порівняв Севастополь з колонією

14 Жовтня 2010 18:09
Прем’єр-міністр Микола Азаров порівняв Севастополь з Гібралтаром.

Виступаючи в Брюсселі на конференції, організованій групою Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту, Микола Азаров сказав, що базування Чорноморського флоту РФ на території України не впливає на політику України, - повідомляє Радіо «Свобода».

«Важко уявити, який вплив ця база має на нашу політику. Зникаючий, малий, якщо не сказати, жодного. Я поставлю приклад Гібралтару: він має якийсь вплив на політику Іспанії? Я думаю, що такий самий приблизно вплив має база в Севастополі», - сказав голова українського уряду.

Не треба бути великим знавцем міжнародної політики, аби знати, що Гібралтар – заморська територія (колонія, якщо казати без дипломатичних еківоків) Великобританії. Що ж до політики Іспанії, то Мадрид наполегливо домагається повернення Гібралтару під свій суверенітет, - йдеться у повідомленні Радіо «Свобода».

До речі, за два дні до того, як Микола Янович зробив цю заяву, міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос заявив, що Іспанія і надалі не відмовлятиметься від наміру повернути суверенітет над Гібралтаром (більше на цю тему панові Азарову може розповісти свій міністр закордонних справ Костянтин Грищенко).

Ми вже звикли до того, що глава українського уряду, м’яко кажучи, недосконало володіє українською мовою. Утім, азаровські «кровосісі» і тому подібні перли ховаються поруч із цим порівнянням. Бо порівняти Севастополь з Гібралтаром – це більше, ніж неуцтво! Це неприпустима неповага до своєї держави. Бо таким чином прем’єр-міністр України поставив під сумнів український суверенітет над Севастополем, - пише журналіст Радіо «Свобода» Дмитро Шурхало .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus