USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Азербайджан з 12 грудня скасовує воєнний стан

11 Грудня 2020 11:51
Парламент (Міллі Меджліс) Азербайджану ухвалив скасування воєнного стану в країні.

Про це повідомляє Укрінформ.

На пленарному засіданні Міллі Меджлісу було винесено на обговорення документ про указ президента Азербайджанської Республіки «Про скасування воєнного стану».

Згідно з документом, з 00:00 12 грудня в Азербайджані скасовується воєнний стан.

Після обговорення документ було винесено на голосування і прийнято.

Крім того, парламент скасував комендантську годину в країні.

Як повідомлялося, президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав указ про оголошення воєнного стану в країні з 28 вересня у зв’язку з початком конфлікту в Нагірному Карабаху. Його було введено в ряді міст і районів країни. Також у Баку, Гянджі, Сумгаїті, Євлаху та ряді інших міст ввели комендантську годину з 21:00 до 06:00.

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня розпочали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії спричинили військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

9 листопада прем’єр-міністр Вірменії спільно з президентами РФ і Азербайджану підписали угоду про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху. Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху, і вздовж коридору, що з’єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Еге Показати IP 11 Грудня 2020 19:04
пох.рр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus