USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Азербайджан звинуватив Вірменію у провокації на кордоні: сталося зіткнення

13 Вересня 2022 07:31
Азербайджан звинуватив Вірменію у скоєнні широкомасштабної провокації на державному кордоні.

Про це пише Report з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану, передає УНІАН.

Повідомляють, що вночі диверсійні групи Збройних сил Вірменії мінували території між позиціями підрозділів Азербайджанської армії і доріг постачання. Сталося бойове зіткнення.

«Деякі позиції, укриття і опорні пункти Азербайджанської армії на території Дашкесанського, Кельбаджарського і Лачинського районів піддалися інтенсивному обстрілу підрозділами Збройних сил Вірменії в напрямку населених пунктів Басаркечер, Істісу, Харакілса і Горюс зі зброї різного калібру, в тому числі мінометів», – заявили в міноборони.

У результаті пошкоджено військову інфраструктуру, відомо про втрати серед особового складу.

«Вживають необхідних заходів для придушення вогневих точок Збройних сил Вірменії та запобігання розширення масштабів бойових зіткнень. Є втрати в живій силі і бойовій техніці Збройних сил Вірменії, задіяних у диверсійних операціях», – зазначили вони.

У міністерстві підкреслили, що в останній місяць провокації ЗС Вірменії на кордоні відбувалися систематично.

«З боку Вірменії вздовж кордонів Азербайджану спостерігалася концентрація наступальних озброєнь, засобів важкої артилерії та особового складу. Всі ці факти ще раз свідчили про те, що Вірменія готується до широкомасштабної військової провокації», – йдеться в повідомленні.

У той же час на сайті Міноборони Вірменії повідомляють, що їхні підрозділи не відкривали вогонь по азербайджанських позиціях, розташованих у східному напрямку кордону.

Як передає УП, прем'єр Вірменії Нікол Пашинян вночі 13 вересня скликав засідання Ради безпеки з приводу загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

У повідомленні уточняють, що, крім членів Ради безпеки, у засіданні взяли участь президент республіки Ваагн Хачатурян і президент Національних зборів Ален Сімонян.

На зустрічі обговорювали подальші кроки щодо ситуації на кордоні з Азербайджаном.

«Ухвалено рішення про офіційне звернення до Російської Федерації та до Організації Договору про колективну безпеку, а також до Ради Безпеки ООН з метою реалізації положень Договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу щодо агресії проти суверенної території Республіки Вірменія», – ідеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus