USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

На тлі конфлікту з Вірменією майже 38 тисяч азербайджанців записалися до армії

21 Липня 2020 08:29
На тлі ескалації прикордонного конфлікту з Вірменією, що розпочалась 12 липня, до збройних сил Азербайджанської Республіки записалися майже 38 тисяч добровольців.

Про це повідомили у азербайджанській Державній службі з питань мобілізації та призову на військову службу, інформує ресурс Ukrainian Military Pages.

Повідомляється, що в Азербайджані майже 38 тисяч громадян виявили бажання добровільно служити в армії.

Добровольці звернулися до апарату Держслужби з питань мобілізації в електронному порядку, а також до місцевих управлінь, відділів та підрозділів та були зареєстровані за відповідною формою.

12 липня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про спробу підрозділів вірменської армії атакувати позиції азербайджанських сил на Товузькому напрямі державного кордону із залученням артилерії.

Внаслідок боїв, що тривали в ніч проти 13 липня, загинуло четверо азербайджанських військових, ще четверо було поранено. Зі свого боку Міністерство оборони Вірменії заявила, що ситуація на кордоні загострилася після спроби прориву з боку Азербайджану. За інформацією вірменських військових, двоє поліцейських та троє військовослужбовців отримали легкі ушкодження.

На третій день сутичок, 14 липня, пресслужби оборонних відомств обох країн повідомили про загибель семи азербайджанських військових, включно з генералом, і чотирьох вірменських військовослужбовців.

15 липня стало відомо про нібито стабілізацію ситуації, але Вірменія звинувачує Азербайджан у неодноразовому порушенні режиму припинення вогню на кордоні.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, Туреччина заявила, що готова підтримати Азербайджан у війні проти Вірменії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 21 Липня 2020 13:16
А азербайджанці, які в на на ринках сидять не хочуть записатися до війська?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus