USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Багаторічні «подвиги» одного з волинських мерів

3 Серпня 2015 07:27
«БІМБА» ДЛЯ КОЛАБОРАНТА (в очікуванні тривожного жовтня)

Раніше це слово в українській мові звучало, як «яничар». Що, в принципі, одне і те ж – зрадник, котрий несе загрозу незалежності будь-якої держави. Раніше,

людей за колаборацизм страчували, або засуджували до довічного ув
язнення. Тепер – вони займають високі державні посади, не дуже то й ховаючи своє гниле, окупаційне нутро. Особливо багато відслідковується їх у прокуратурах всіх рівнів, СБУ та у міських, сільських і селищних радах. Туди вони потрапили не просто так…

Аналізуючи надані сайтом «НВІП» результати опитувань громадян, щодо ймовірних претендентів на міського голову Нововолинська, дещо проясняється. Ну, хоча б те, що найбільш «залізний» кандидат на цю посаду Віктор Сапожніков, що найімовірніше вже закінчив свій бюрократичний цикл у статусі найвищого

службовця міста, але дуже хотів би посісти його вп’яте – не такий вже й залізний. Тут, очевидно, зіграло свою роль його оточення, котре звикло до «вождизму» іще з комуністичних часів. Такі порядки у міській раді десятиліттями викохував і, скажемо відверто: регулярно підігрівав, заохочував та підживлював саме він – нововолинський міський голова.

Міському електорату, очевидно, дуже не подобається, якщо сказати по-простяцькому – постійне та нахабне невиконання обіцянок, що містились у чотирьох передвиборчих програмах В. Сапожнікова. Котрий на практиці, у скомунізованому Нововолинську, вибудував із себе мікроподобу Генерального секретаря ЦК КПСС зі всіма його авторитарними функціями і діючим політбюро. Роль якого виконують заступники, свати і родичі. Я міг би більш детально зупинитися на кольоровому феєрверку «цяцянок», що сипалися на місцевих виборців перед кожною із його чотирьох мерських каденцій, ніби із рогу достатку, але не робитиму цього. Скажу тільки, що ми вже маємо «чисту воду», «робочі місця» на проданому заводі «Оснастка», «піклування» про інвалідів та пенсіонерів, «зменшення» рівня злочинності і наркоманії, «чисте» довкілля і тому подібні неєвропейські цінності. А чого варте, одне тільки роздаровування квартир «потрібним» держслужбовцям правоохоронних та судових структур!

Проте, на мою думку, останніми краплями, що переповнили чашу терпіння нововолинських виборців стало наступне: викрадення ПП «КТ «Львівська жінка» із замахом на вбивство його власника Ігоря Желізка, передача «за так» комунального дитячого садочка № 9 під прокуратуру і під житло для її співробітників разом із землею, продаж за заниженою ціною земельної ділянки «Пану Курчаку» і приватизаційних (читай - корупційних) схем відводу земельних ділянок та споруд громадських ДДУ «своїм людям», слугам і любим родичам. У тім числі й на вулицях Східній, 13А та Кобзаря. Так. Саме там, де багатолітній міський голова Нововолинська, донедавна, винаймав куток у віллі свого близького родича. А іще ж є міський суд у комунальній дитячій установі і багато такого іншого…

Проблематичним, як мені видається, на тлі оцих та інших багаторічних «подвигів» В. Сапожнікова буде спроба осідлати іще одну - п’яту по рахунку, каденційну нововолинську шкапу, і знову з’явившись нововолинцям у всій своїй стародавній красі радянського, максимально оновленого та відлакованого «господарника», в’їхати у «жовтий дім» під урочисті звуки срібних струн арф. Тріщини і порохно на котрих будуть замазюкані кримінально-корупційним клеєм.

Нині, посеред простих громадян, ходять якісь дивні розмови про організовану злочинність та засилля криміналітету у Нововолинську. Де першими керівниками злодійських «малин» числяться високі державні мужі. Та про «кришування» прокуратурою і СБУ їхньої посадової злочинної діяльності.

Про організовані бандугрупування, членів яких «нововолинська міліція ніколи не бере». І що у ДП «Волиньвугілля» вже не криючись, відкрито застосовують новітні кримінальні схеми для власного збагачення.

Чому, без сумніву, позаздрив би й сам хрещений батько чикагської мафії 1920-30 років минулого століття, печально відомий американський гангстер - Альфонсо-Габріель Аль-Капоне.

Повертаючись до головного болю декого із членів «старої гвардії», чи то б пак, службовців виконавчої команди нині поки чинного іще, міського голови – до місцевого рейтингу претендентів на мерську корону, котрий проводиться на «НВІПІ», скажу таке. Ходять чутки, що «червоні директори» Нововолинська, всією «артіллю», терміново збирають «валізу» у Київ. Із метою підкупу чиновників Кабміну, для подальшого продовження свого терміну перебування на посадах…

Я не здивуюся, якщо це виявиться правдою. І коли якогось зі «стрілочників» таки здадуть на «пожирання» Генеральній прокуратурі, то основні «бики» так і залишаться керувати містом.

Щодо В.Сапожнікова, який ну, дуже вже хоче продовжити собі іще на 5 років термін

авторитарного панування, то йому варто було б пам’ятати: так можна і вдавитись. Я розумію, виходу у нього нема. Вірніше є, але тільки два – або покинути Нововолинськ, або бути обраним міським головою. Хоча, як на мене, є й іще один – у місця не надто віддалені. Де свого часу закінчив життєвий шлях «великий Аль».

Рейтинг чинного міського голови, як ми бачимо по опитуванню, стрімко падає: із майже 30% на початках, до 27,4. (на сьогодні, 04 серпня – 26,7%) Натомість, навіть теперішнього результату у відсотковому відношенні, таких кандидатів як Є. Недищук – 15,8, А. Бадзюнь – 11,1 та Ромашевський – 12,1 котрі легко і просто, при умові об’єднання і проведення виборів на міського голову одним фронтом і виставивши зі свого середовища єдиного кандидата, здатні перемогти радянську владу, що давно звила собі тепле кубло у окремо взятому Нововолинську.

А іще ж є інші претенденти – Б.Бадзюнь – 5,1%, О.Гольчук – 4,3%. І традиційні вже 24,2% виборців, які взагалі не бажають голосувати за жодну із названих кандидатур. Але, вони й не будуть голосувати і за Віктора Сапожнікова. Взагалі відмовившись відвідувати виборчі дільниці.

Якщо скласти докупи рейтинги всіх кандидатів, а також і тих, що ногами проголосують «проти всіх», на сьогодні вийде - 72,6%. Тобто, оце і є та найбільш ймовірна кількість виборців, котрі не бажатимуть бачити у кріслі міського голови, В.Сапожнікова. Цифри безумовно вражають і будуть змінюватися, але не набагато. При умові походу на вибори єдиною стіною всіх опозиційних сил, у нинішнього голови немає ані найменшого шансу «відфеодалити» іще й п’ятий свій мерський термін.

Буде всього: фальсифікацій на виборчих дільницях та у міській виборчій комісії, підкупів, вкидань в урни «лівих» бюлетенів, підтасовок при підрахунку голосів, обіцянок таємних «премій» членам дільниць за наперед запрограмовані кимось результати виборчого процесу, «каруселей», підмін бюлетенів, «охорони» дільниць кримінальними організованими угрупуваннями, «додаткових зарплат» міліціонерам за «непомічання» грубих порушень виборчого законодавства і так далі. А можливо, і судів.

Одне знаю – нікого не посадять. А може, й сидітимуть…

Не здивуюся, якщо «червоні директори» вчергове почнуть організовуватись та збирати «общак» для порятунку одного зі своїх перестарілих претендентів на всеміський трон.

А щоби цього не сталося, мусимо бути пильними при проведенні і організації виборів міського голови у нашому спільному домі – Нововолинську. Від цього залежить все: стан шляхів, унеможливлення «відкатів» при загальноміських роботах та поборів у дитсадках і школах, забезпечення справжньої прозорості у роботі чиновників міської ради та розподілу благодійних внесків у ЦМЛ, відсутність кумівства, сватівства і призначення на посади осіб за ознакою особистої відданості місцевому владному начальству.

Припинення тендерної діяльності типу - «тільки для своїх», стану українського патріотизму у стінах напівприватизованої міськради і її виконкому тощо. Особливо, останнього.

Ліквідація організованої злочинності та кримінальних бандугрупувань на території Нововолинська, повернення територіальній громаді дитячих садків, шкіл, земельних ділянок, бомбосховищ і споруд, що раніше належали до комунальної власності міста, залежить виключно від волі простих громадян. Як і відмова від послуг багаторічних шахраїв - поставників протермінованих продуктів харчування у школи і дитячі садки, котрі й досі продовжують паразитувати на здоров’ї наших дітей.

Ніхто окрім нас цього не зробить. Отож, єднаймося. Заради дітей та онуків.

Слава Україні!

Анатоль Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща, журналіст. Нововолинськ, Волинь.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus