USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пропрезидентська більшість у парламенті блокує вибори мера Луцька

20 Вересня 2017 17:34
Через те, що й досі немає спільного кандидата від провладної більшості на посаду мера Луцька, вибори в обласному центрі Волині свідомо блокують.

Про це заявили на брифінгу у Верховній Раді народні депутати від УКРОПу Тарас Батенко, Віталій Купрій, Ірина Констанкевич та депутат від «Народного фронту» Ігор Гузь, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Як відомо, народні обранці зверталися неодноразово до Верховної Ради, аби винести на розгляд питання щодо призначення позачергових виборів Луцького міського голови. Напередодні літніх парламентських канікул, воно навіть було включено до порядку денного. Тоді пропонували призначити вибори на 24 вересня цього року. Однак, у парламентарів не вистачило голосів, щоби розглянути проект постанови про призначення позачергових місцевих виборів. Рішення двічі ставили на голосування, та воно залишилося не підтриманим.

«Парламент свідомо, на догоду одній відомій політичній фракції затягує і блокує призначення дострокових виборів міського голови Луцька. Така ситуація триває вже більше півроку. Ми не бачимо у розв’язанні цього питання політики. Є господарські завдання, які треба неминуче вирішувати на благо громади Луцька. І ми зацікавлені в тому, щоб мешканці обласного центру Волині якомога швидше обрали міського голову», – заявив Тарас Батенко.

Ірина Констанкевич спільно із Ігорем Гузем подали пропозицію до парламенту про призначення виборів Луцького міського голови у грудні 2017 року.

«Як депутат-мажоритарник, як волинянин, закликаю всі політичні сили у Верховній Раді, всі фракції, підтримати нашу пропозицію та вимагаю від керівництва парламенту внести це питання до порядку денного», – наголосив Ігор Гузь.

«Вважаю, що до кінця цього року ми можемо завершити епопею з виборами міського голови і запропонувати вирішити демократичним шляхом проблему відсутності мера в обласному центрі Волині», – підкреслив Тарас Батенко.

Додамо, що голова Волинської обласної ради, член президії УКРОПу Ігор Палиця днями у прямому ефірі ТРК «Аверс» також розповів про те, що Адміністрація Президента блокуватиме вибори мера в Луцьку, доки в місті не змінять секретаря міської ради.

Нагадаємо, Луцький міський голова Микола Романюк пішов із життя 3 лютого цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Водка Нестерука Показати IP 20 Вересня 2017 19:04
Вам без мера погано ?
Ілля Показати IP 20 Вересня 2017 20:18
Така влада. Треба у ввічі у Президента Порошенка і Гройсмна премера запитати чому так відбуваеться? Ця влада людей на коліна поставила ніякого порядку немае НІДЕ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus