USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Бандерпіч» для військових: на Волині почали виготовляти буржуйки

11 Жовтня 2022 13:31
На одному з підприємств у Рожищі налагодили виробництво буржуйок для українських військовослужбовців. Вже зробили шість десятків печей.

Про це розповів Суспільному керівник підприємства Володимир Безверхий.

Буржуйки власного виробництва робітники назвали «Бандерпіч». Наразі підприємство виготовляє два види грубок.

Конструктор Сергій Шевчук каже, що спочатку віднайшли креслення старих зразків буржуйок, на їх основі розробили свої. Наступна партія грубок матиме оновлення. Зокрема – кріплення для сушіння одягу.

Підприємство працює з металом, тому мають деталі для виробництва таких печей.
«Наші пічки є у Рожищі в військкоматі, на Львівщині на полігоні, на передку, на нулі хлопці ними користуються», – каже Володимир Берверхий.

Читати ще: Волонтери на Волині виготовляють окопні свічки для військових
Процес виготовлення буржуйки має кілька етапів. В одному з цехів зварювальник Валерій Дудчук з’єднує усі металеві елементи в готову піч.

«Ми все за кресленнями робимо, що нам дають. Може, щось оновлять – робимо щось краще. Зроблено як для себе», – запевняє працівник.

Читати ще: Волинський фермер вирощує та квасить капусту для армії
Металеві грубки роблять лише для потреб військових, грошей за них не беруть. Чавунні кільця для приготування їжі й плити також безплатно дає рожищенське ливарне підприємство.

Готові буржуйки військовим возять волонтери. Як розповів керівник громадської організації «Самооборона Рожища» Олександр Дулюк, захисники зараз разом із теплими речами просять привозити і грубки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бенксі Показати IP 11 Жовтня 2022 14:27
Де прикупити бандерДрова?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus