USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Банкіра-втікача «попалили» в «Однокласниках»

12 Жовтня 2009 12:08
Екс-президента Надра банку Ігоря Гіленка, оголошеного у державний розшук, правоохоронні органи виявили на сайті Одноклассники.ru. Про це 12 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як пише газета «Дело», поки прокуратура шукає Гіленка на території України, екс-банкір частенько дає про себе знати у віртуальному просторі. Останній візит користувача під ім\'ям екс-глави банку Надра на сайті Odnoklassniki.ru зафіксовано 11 жовтня о 12.22. «Дело» пише, що не можна стверджувати, що сторінку Гіленко веде саме він, але саме її наповнення (особисті дані, фотографії, список друзів тощо) свідчить про те, що це або сам банкір, або людина, добре з ним знайома. У друзях у Гіленка на Однокласниках зараз значаться всього 10 осіб, хоча ще на початку року їх було не менше півсотні. У МВС кажуть, що, швидше за все, зі списку друзів були вилучені ті люди, які могли допомогти правоохоронним органам у розшуку підозрюваного. «Дело» зазначає, що місцезнаходження користувачів соціальної мережі правоохоронні органи можуть визначити і без допомоги його друзів. «Обчислити, звідки заходив чоловік в інтернет, можна, але все впирається в час і ресурси. Якщо він заходив через Proxy-сервера – це, звичайно ж, ускладнить завдання», – розповідає джерело Справи в МВС. Ще один варіант пошуку екс-банкіра – спільнота дайверів. Багато хто знає Гіленка як професійного водолаза. У 2007 році в Дахабі (Єгипет) він встановив рекорд України із занурення під воду – 177 метрів Разом з ним пірнала і колишній віце-президент банку Надра Оксана Кирієнко, яка встановила жіночий рекорд України – 135 метрів. Інструктором з дайвінгу екс-керівників проблемного банку був Андрій Чистяков з Росії. Саме до нього Дело звернулося по допомогу в розшуку Гіленка. «Я не можу вам сказати, де Ігор. Ми не великі друзі, але якщо він мені зателефонує, я можу передати, що ви хотіли з ним зв\'язатися», – пообіцяв він. Представники банківських кіл також не знають, де шукати колегу. Високопоставлені фінансисти кажуть, що Гіленко потрапив під вплив нечесних на руку акціонерів Надра банку. «Ігор був заручником ситуації і не прагнув щось у ній змінювати. У нього були якісь домовленості з акціонерами, які не були дотримані. Хтось методом обману змусив Гіленка піти на певні протизаконні дії», – упевнений керівник одного з банків. Як уже повідомлялося, прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу щодо колишнього голови правління ВАТ КБ Надра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus