USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Башкаленко недовго буде головою ОДА, - політолог

6 Лютого 2014 09:44
Призначення Олександра Башкаленка головою Волинської обласної державної адміністрації – логічний і природній крок, вважає волинський політолог Тарас Літковець. Ця кадрова зміна – підтвердження того, що Президент не збирається здавати свої позиції.

«Як відомо, Олександр Башкаленко очолює обласний осередок Партії регіонів. І те, що Президент його призначив на посаду голови облдержадміністрації, означає, що Віктор Янукович продовжує розбудовувати мережу партійних осередків по всій Україні, і не збирається здавати позиції. Це логічно, що Олександр Башкаленко став головою ОДА», - вважає політолог.

На його думку, за будь-яких умов головний регіонал області ненадовго затримається у владному кріслі. Щонайдовше – до президентських виборів – чергових чи позачергових.

«Чи буде це краще, чи гірше для області – покаже час. Але якщо взяти до уваги те, що революційні події не згасають, а продовжуються, то це свідчить, що час провладної партії вже не такий довгий, він згасає. Ця посада – нетривала, не на декілька років. Адже нам дихають в потилицю перевибори парламентські, президентські (в гіршому випадку - через рік). Цю посаду тривалий час Башкаленко займати не буде», - припускає Тарас Літковець.

Щоправда, хоч призначення заступника голови облдержадміністрації на посаду очільника області й прогнозоване, міг бути й інший варіант. На думку політолога, в області, де провладна партія має підтримку близько 7-8%, не обов’язково було б призначати лідера партійного осередку. Та компромісу не сталося.

Для опозиційних сил це призначання – знак того, що боротьба продовжується, противник не здається, він повен сил і треба багато працювати, аби його перемогти, вважає політолог.

На його думку, багато залежатиме від сьогоднішнього засідання Ради Європи, яке відбудеться о 13-ій годині за українським часом. У порядку денному - 20 пунктів з обмеження, в тому числі і візового, і санкції, скеровані на посадовців України. Зокрема, декілька держав: Угорщина, Естонія, Литва пропонують застосувати ряд санкцій до Президента України та Міністра внутрішніх справ.

Події в країні змінюються дуже швидко, тож робити довгострокові прогнози практично неможливо. Обставини змінюються ледь не щогодини, - коментує Тарас Літковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Віра Показати IP 6 Лютого 2014 09:53
Собака лает караван идет...
Юля Показати IP 6 Лютого 2014 10:11
Башкаленко Гузю могорич винен)
Остап до Юля Показати IP 6 Лютого 2014 10:12
100% я думаю він їх і підфінансовував :))))
Андрій до Остап Показати IP 7 Лютого 2014 09:32
І не тільки підфінансовував, а ще й підцьковував. Мол, ФАС, ФАС Тузік (Гузь + Бондар), це смачні кісточки, а за це, може я навіть і мясця свіжого дам у вигляді зелені )))))
Остап Показати IP 6 Лютого 2014 10:12
А нащо бути довго, початок року бютжет.... кілька "правельних" тендерів, кілька "своїх" вірм і все можна йти на пенсію... :) цікаво що зараз з Чорнухою буде ;) чи влізуть на його місце інші фірми накштин данова....
Вірі Показати IP 6 Лютого 2014 10:19
А собака, це хто? Бо Башкаленко - це справжній, а не публічний, Клімчук
лучанка Показати IP 6 Лютого 2014 10:38
А що, ви краще хотіли, щоб Янукович вам прислав губернатора з Донецька, чи ще невідомо звідки.
версія Показати IP 6 Лютого 2014 10:53
А Борис Петрович очолить волинську "апазіцію"?
екскурсовод до версія Показати IP 7 Лютого 2014 01:14
Нєт - очолить облраду!
Андрій до екскурсовод Показати IP 7 Лютого 2014 09:35
Слухай, це варіант не найгіршид для БОРІСКІ. І башкаленко буде на короткому повідку і відповідальності 0,0% Просто Борі ЖАРЕНИМ запахло, вот він і ламанувся в кущі ! )))
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Лютого 2014 11:04
питання потрібно вирішити принципово - обласна рада повинна позбавити обласну адміністрацію делегованих їй повноважень
БОГДАН Показати IP 6 Лютого 2014 11:15
Провладна партія дійсно мала підтримку лише 7-8% виборців волинян на минулих парламентських та президентських виборах .Зараз ситуація змінилась ,українське суспільство не сприймає силових методів боротьби за владу,засуджує екстремізм та тероризм,захоплення силою, з допомогою палиць,біт,арматури та каміня адміністративних приміщень(цього не сприймає 70% українців)..Більшість громадян ,згдно соц.опитувань,не підтримує Майдан.Навіть на волинському інтернет-форумі 53%,які і взяли участь в опитуванні, негативно ставляться до діяльності Майдану. Суспільні настрої в Украні та Волині зокрема , після актів вандалізму та силового протистояння радикалів та правоохоронців у столиці, кардинально змінились і продовжують змінюватись не на користь опозиції ,Обвалились рейтинги Яценюка та Тягнибока.Тому кичитись масовою підтримкою волинян опозиції не варто.Доречі,до останнього часу більше 60% волинян підтримували і,очевидно, продовжують підтримувати Клімчука як губернатора та політика і аж ніяк не вітівих,мельників,гузів,бондарів,богуцьких від опозиції. Тому призначення Башкаленка досить логічне,тим більше, як визнає сам шановний пан політолог,що при владі він очевидно буде перебувати не довго- до наступних парламентских та президентських виборів. Позитивне й те,що пан Літковець визнає ,що влада =не здається,вона повна сил= і рекомендує опозиції не з бітами та арматурою йти громити ОДА ,а прдовжувати =багато працювати=,добиватись підтримки волинян.
Анна до БОГДАН Показати IP 6 Лютого 2014 19:23
Богдан, чи ви живете мріями про майбутнє, пишучи такі дані..... Де ви такі цифри підтримки Партії Регіонів набрали - приснилось вам ? Люди втомилися від неграмотності керівників, втомились бізнесмени від поборів та гніту.... Чи ви думаєте, що забираючи бізнес у людей ви створите нормальне середовище для українців ? Банду Геть можу тільки вам сказати!
Володимир Латковськи Показати IP 6 Лютого 2014 11:54
Санька Башкаленко нормальний потньор по контробасу на Волині, я думаю зараз розпочнеться кадрова чистка, на місце старих холуїв прийдуть серйозні фахівці своєї справи. На любомильщину прийде жирний Потєй на Шацьк Дорош. І оця фахова команда буде робить реформи на Волині- це старе пережите клоччя.. Ганьба. Башкаленка . Слава Україні.
Анна до Володимир Латковськи Показати IP 6 Лютого 2014 19:29
Молодець Володимир, хороше висказування!!! Надоїли Климчуки, Башкаленки- від перестановки доданків сума не міняється))) гнати його треба за *папередніком*... А то цей вусатий таракан наробить справ, на коліна його....
криївка Показати IP 6 Лютого 2014 12:04
"СЛАВА" Гузю і Бондарю! До кричалися до реальних речей. На Волині маємо НОВОГО ВОЛИНСЬКОГО ЯНУКОВИЧА - БАШКАЛЕНКА! Дякуючи Гузю і Бондарю, - хай живе і керує Башкаленко - НОВИЙ ВОЛИНСЬКИЙ ЯНУКОВИЧ !!!
волиняк Показати IP 6 Лютого 2014 13:04
СЛАВА БАШКАЛЕНКУ!!!!!!
! до волиняк Показати IP 6 Лютого 2014 13:23
Партії регіонів Слава)
Корінний лучанин до ! Показати IP 6 Лютого 2014 20:08
ХАЙ ЖИВЕ ПАРТІЯ РЕГІОНІВ НА ЧОЛІ ІЗ ЇЇ ВОЖДЕМ ВІКТОРОМ ФЕДОРОВИЧЕМ ЯНУКОВИЧЕМ, НАТХНЕННИКОМ ВСІХ МАЙДАНІВ УКРАЇНИ !!! ВПЕРЕД ПІД ПРАПОРОМ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ДО НОВИХ КАТАКЛІЗМІВ В УКРАЇНІ, ДО НОВИХ ПОКРАЩЕНЬ ТА ПРОЦВІТАЮЧОГО ЗУБОЖІННЯ ТОВАРІЩІ !!! "НАРОД ОЛИГАРХОВ И ПАРТИЯ РЕГИОНОВ ЕДИНЫ, КАК НИКОГДА И ЕЩЕ ТЕСНЕЕ СПЛАЧИВАЮТСЯ ВОКРУГ ПОЛИТБЮРО ПАРТИИ И ЕЕ ВОЖДЯ!"
читач Показати IP 6 Лютого 2014 13:06
Видання, забаньте отого ідіота "Богдан", щоб з ваших сторінок не смерділо політичною дохлятиною.
мдаааа Показати IP 6 Лютого 2014 15:43
дійсно , що якась халепа вийшла (поміняли шило на мило) і куди дивилися депутати такі як Мельник, Бондарь і Гузь ? лаханулися всі ..............ги-ги-ги
Алла до мдаааа Показати IP 7 Лютого 2014 21:28
Мельник думає як подовше у ВР посидіти, Нічого не робиш, а грошики капають і не малі... А ці розумники на фотосесіях)
інга Показати IP 6 Лютого 2014 16:24
Ага нехай просто пахне майським маразмом та гусьм обсмаленим,.
лучанин Показати IP 6 Лютого 2014 20:15
Якби башкаленко був нормальним політиком, людиною совісті і честі, то відмовився б від такого призначення. Партія голубих переживає ненайкращі часи і з думкою на перспективу недоцільно продовжувати гнилу партйіну ідеологію. Башкаленко хоче продовжувати підтримку президента, якого вже не підтримує навіть населення на сході. Але людині хочеться погратися в губернатри, як дитині. Тільки сліпа , з вузьким світоглядом людина не розуміє процеси, що відбуваються в державі. А це КІНЕЦЬ сімейному клану януковичів і таких як башкаленко. Але я цьому не дивуюсь. Армійська закалка керує. В армії думати не вимагалося, тільки виконувати і будеш "молодцом". Але прозріння завжди наступає, хоча інколи запізно.
Корінний лучанин до лучанин Показати IP 6 Лютого 2014 21:02
Шановний, та нехай трішки побуде головою ОДА! Ну що Вам і мені станеться? ТА НІЧОГО ! ПОКРАЩЕННЯ ВСЕ ОДНО НЕ БУДЕ, ЦЕ ТОЧНО! Ну не міг Башкаленко відмовитись. Він прийшов в ОДА під голубим прапором! Я до цього абсолютно спокійно відношусь. ТАК ЩО ВЖЕ ГОТУЙМОСЬ ДО ВИБОРІВ !!! УКРАЇНУ ВЖЕ ТАК ОПУСТИЛИ , ЩО ДАЛІ НІКУДИ!!!
Андрій до Корінний лучанин Показати IP 7 Лютого 2014 09:38
Не під голубим прапором, а з голубими, це велика різниця. Я маю на увазі не сексуальну орієнтацію, а мрійників, з областей, що їх допустять до кормушки із за їхньогого партквитка. Але сімя нашого ГАРАНТА, не дасть навіть своїм голубим красти, самим їсти немає що )))))
БОГДАН Показати IP 7 Лютого 2014 13:15
Хочу повідомити радісну новину-державний переворот вУкраїні по арабському сценарію та за американські =бакси= ,вочевидь,провалився.Щоправда,політична криза та протистояння в Україні продовжується ,США продовжують нагло та безцеремонно погрожувати президенту Януковичу та олігархам,заявляючи,що арештують їх активи,,конфіскують закордонні рахунки та майно,навіть погрожують гаазьким трибуналом,якщо добровільно не віддадуть владу проамериканським політичним силам та не надінуть на шию ярмо =геїв-євроінтеграторів=.Але маятник історїі, поступово,почав рухатись у протилежний бік.У Верховній Раді опозиція побоялась поставити на голосування так званий = Конституційний акт= та проголосувати за повернення до Конституції 2004 року. Не вдалося зібрати 100-300 тис. киян під стінами Верховної Ради і залякати провладну більшість,яка декілька разів голосуванням підтвердила ,що має у парламенті 235 своїх прихильників,Поволі стабілізується курс гривні,національну гвардію Майдану вогнепальною зброєю ніхто не хоче(бояться!?) озброювати,не дивлячись на істеричні заклики Ан.Гриценка.І як на мене головне! В західних елітах намітився розкол щодо України,впливові європейські політики,зокрема ,бувший канцлер Німеччини Шредер, виступили проти силового варіанту захоплення влади в Україні,висловились за переговори та консультації у форматі Україна-Росія-ЄС,проти чого, поки що ,виступає євробюрократіія Ропочалась гризня ,поки що підковерна, між лідерами так заваної опозиції. Щоправда,в Галичині продовжують лунати голоси робити ставку ,по суті, на фізичну силу та залякування політичних противників з опорою на бойовиків та штурмовиків в масках з бітами та палицямита ,введення люстрації та цензури.Бачу,є окремі прихильники авторитарних методів та диктатури і на Волині,зокрема, вони присутні і на нашому сайті.Щодо призначення Башкаленка головою ОДА ,то не потрібно панікувати,Я допускаю,що у рамках нової Конституції ,губернатор може і буде обиратись на загальних виборах,в яких будуть приймати участь всі волиняни,а не лише екзальтовані прихильники та прихильниці радикального Майдану.
Корінний лучанин до БОГДАН Показати IP 8 Лютого 2014 10:00
Слухай, шановний, ТИ вже задовбав своїми дурними коментами !!! Йди вже краще в ПОЛІТОЛОГИ і будеш гадати на КАВОВІЙ ГУЩІ, малювати сотні варіантів можливого вирішеня проблем та давати прогнози!!! Всі думаючі люди читають, бачать ситуацію і кожен має свою думку(і це добре!), а ти робиш якийсь "РОЗВОДНЯК" і вважаєш ЩО РОБИШ ЯКУСЬ " ПРОСВІТНИЦЬКУ РОБОТУ"!!! Є мудрий вислів: СТИСЛІСТЬ СЕСТРА ТАЛАНТУ!!! В тебе цього не помітно!!! Вибачай , що звертаюсь на "ТИ". В усіх питаннях розберемось! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Аня Показати IP 7 Лютого 2014 14:35
Башкаленко людина слова і наведе порядок в області
Корінний лучанин до Аня Показати IP 8 Лютого 2014 09:32
БАШКАЛЕНКО- людина Януковича! !! А по-друге як Янукович наводить порядок всі бачать! ЯБЛУКО ВІД ЯБЛУНІ НЕДАЛЕКО ПАДАЄ !!! Коли мова йде зараз про зміну узурпованої влади в Україні , то чомусь деяким нашим співітчизникам подобається ниніший кланово-олігархічний режим і його корупція .
Степан Показати IP 7 Лютого 2014 14:56
цей політолог напевно літає десь далеко в хмарах. Напевно пан політолог виступає та підтримує всю ту нестабільність, яку створив проплачений майдан. Цікаво - а за сесію студенти скільки платять?
Олена Показати IP 7 Лютого 2014 15:08
Башкаленко нормальний чоловік! Головне - суворий і справедливий! Бистро лад наведе! Повага!
володимир Показати IP 7 Лютого 2014 21:26
Климчук багато зробив для волинян. Про пана Башкаленка чув тiльки негатив. Думаю, реалiзацiя багатьох державних програм на Волинi буде набагато скромнiшою.
до Володимира Показати IP 7 Лютого 2014 22:28
Не думаю. Башкаленко ще на початку хотів поламати цю бюрократичну систему, та Клімчук не давав. Йому було простіше в клоуна грати, тепер все зміниться
2010 Показати IP 7 Лютого 2014 22:29
Ще в 2010 році знав що Башкаленко буде губернатором
до Володимира Показати IP 7 Лютого 2014 22:30
Тільки той, хто не знає Олександра Башкаленка може говорити про нього тільки погане, я особисто знаю його як добру людину
лучанин до до Володимира Показати IP 9 Лютого 2014 12:11
я знаю його. Позитив відсутній, карєрист (як було в арміїї). Це людина яка заради особистої вигоди піде на все, в повному розумінні слова. Не за ідею він працює, за своє збагачення. Партії голубих підійшов звіздець. Людина чіпляється за соломинку щоб побути при владі. Подобається з висока на все дивитись, хоча й ненадовго. Така вже хвороба, невиліковна. Климчук більш далекоглядний. Він ще може знадобитись і іншим партіям( які прийдуть до влади), а цьому буде шлях закрито. Головне вчасно покинути.
до Літковця Показати IP 7 Лютого 2014 22:31
тарас, ти не політолог, ти за гроші будеш говорити що завгодно. знаю тебе особисто
Пацан Показати IP 7 Лютого 2014 22:32
не раджу літковцю зариватись до Башкаленка, не в тій ваговій категорії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus