USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині призначать нового голову окружного адмінсуду

9 Грудня 2013 15:06
Як повідомив Голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович, ВРЮ отримала подання Ради суддів адміністративних судів щодо шістьох суддів, які претендують на заміщення відповідних адміністративних посад. Кандидатури претендентів будуть обговорені сьогодні, 9 грудня, під час засідання Вищої ради юстиції.

Так, на посаду голови Волинського окружного адміністративного суду претендує Марія Александрова.

Як відомо, Вища рада юстиції призначає суддів на посади голови суду, заступника голови суду в порядку, встановленому Законом України "Про судоустрій і статус суддів". Кандидатури на посади голови суду, заступника голови суду вносяться до Вищої ради юстиції за поданням відповідної ради суддів та розглядаються на засіданні Вищої ради юстиції персонально.

Під час такого засідання Вищої ради юстиції кандидатом проводиться співбесіда. Рішення про призначення на посаду голови суду, заступника голови суду приймається згідно з результатами розгляду кандидатури на засіданні Вищої ради юстиції відкритим голосуванням. Рішення про призначення судді на посаду голови суду, заступника голови суду вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини членів Вищої ради юстиції від її конституційного складу.

Відповідно до закону «Про судоустрій і статус суддів» голови судів та їх заступники призначаються на посади строком на п'ять років із числа суддів цього суду та звільняються з посад Вищою радою юстиції за поданням відповідної ради суддів. Суддя не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш як два строки підряд

До слова, призначення нових голів в окружних адміністративних судах, окрім Волинської, відбудуться і в Хмельницькій, Житомирській, Рівненській, Закарпатській областях та місті Севастополь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus