USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90

Батькам полеглого волинянина Віталія Дідика вручили орден «За мужність»

31 Серпня 2023 15:27
Батькам полеглого захисника із села Мишів Іваничівської громади Віталія Дідика вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Про це повідомляє БУГ.

Військовий за час служби проявив себе як мужній та відважний воїн, тож за свій героїзм і був удостоєний нагороди, але, на жаль, посмертно. Відповідний указ про присвоєння ордену «За мужність» ІІІ ступеня Віталію Дідику за особисту мужність і самовіддане служіння Батьківщині, захист її суверенітету і територіальної цілісності Президент України Володимир Зеленський підписав ще 1 травня. Однак нагороду батькам Героя Миколі Степановичу і Валентині Павлівні передали лише 30 серпня під час чергової сесії селищної ради.

Свої глибокі співчуття, слова подяки та підтримки сім’ї загиблого висловив Начальник Третього відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП підполковник Сергій Маринець.

Він визнав, що жодна військова відзнака і людська шана не повернуть згорьованій матері сина. Передаючи батькам Віталія орден, Сергій Маринець подякував їм за те, що виховали Героя.

«Цей військовий, будучи учасником АТО, з перших днів повномасштабного вторгнення прибув у військомат і знову пішов захищати Україну. Справжній воїн і патріот, який любив свою країну. Він служив за контрактом розвідником розвідувального відділення розвідувального флоту механізованого батальйону однієї з військових частин. На жаль, загинув 14 травня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконаня бойового завдання щодо захисту України в Запорізькій області.

Микола Степанович і Валентина Павлівна, хочу схилити голову перед вашим сином подякувати за виховання справжнього воїна і патріота. Ми завжди будемо пам’ятати Вашого сина. Герої не вмирають, вони завжди будуть з нами, в наших серцях», – наголосив він.

Герой до останнього подиху зберігав вірність військовій присязі та українському народові. Його ім’я навіки вписане в історію України!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus