USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Батьківщина» звинувачує Януковича в невиплаті зарплат

31 Березня 2011 17:10
Народні обранці від парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" заявили, що нинішній президент Віктор Янукович має особисто відповідати за невиплату зарплат громадянам.

Про це йдеться в заяві фракції, оприлюдненій в четвер, - пише Українська правда .

Депутати нагадують, що за даними Держкомстату, на 1 березня заборгованість сягнула майже 1,5 млрд. грн., при цьому найбільші борги зафіксовані у Донецькій області.

У фракції переконані, що відповідальність за цю критичну ситуацію та її подальше вирішення повинен взяти на себе особисто президент "як людина, що сконцентрувала у своїх руках таку повноту влади, якій могли б позаздрити абсолютні монархи 17-18 століття".

"Не потрібно вводити людей в оману. Реальним керівником уряду в Україні є саме Янукович, і він має усі необхідні повноваження, щоб навести лад у ситуації з невиплатою зарплат", - заявляє фракція "БЮТ-Батьківщина".

"Водночас вкрай безвідповідальною виглядає поведінка урядовців, які замість того, щоб кинути усі зусилля на подолання заборгованості – перекидають відповідальність за борги по зарплаті один від одного, як розпечену картоплю", - наголошують народні обранці.

Депутати "БЮТ-Батьківщини" називають "особливим цинізмом" те, що влада в рази збільшує тарифи на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги, однак не поспішає ліквідовувати борги по зарплатах.

"Крайньою межею цинізму можна назвати ситуацію, коли до візиту Януковича в його рідне місто Єнакієве у квітні планують відремонтувати дороги на 13 млн. грн. бюджетних коштів. А в цей самий час шахтарі єнакієвської шахти "Красний Октябрь" 2,5 місяці сидять без копійки зароблених важкою працею грошей. При цьому усі звернення шахтарів до уряду та місцевої влади брутально ігноруються", - обурюється фракція.

"БЮТ-Батьківщина" також нагадує, що її депутати подали на розгляд парламенту законопроект №8071 про скасування пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг тим громадянам, яким заборгували зарплату, - однак більшість "навіть не допустила" цей законопроект до розгляду в сесійній залі.

"На найближчих засіданнях Верховної Ради ми знову наполягатимемо як на ухваленні законопроекту №8071, так і на голосуванні за індексацію зарплат, пенсій та інших соціальних виплат на показник реальної інфляції у 42,3%, зафіксований в 2010-му році", - обіцяють у "БЮТ-Батьківщині".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus