USD 40.32 40.75
  • USD 40.32 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

Байден готовий піти на поступки республіканцям, щоб допомогти Україні, – ЗМІ

8 Грудня 2023 09:00
Білий дім розглядає можливість включення в законопроєкт про бюджетне фінансування заходів боротьби з міграцією на півдні США, аби забезпечити голосування республіканців у Конгресі за схвалення допомоги Україні та Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів і водночас запобігання нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Республіканці відмовилися схвалити фінансування України без додаткових заходів, спрямованих на зменшення кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів між Білим домом і Конгресом, у яких поєдналися не пов'язані між собою питання, зазначає медіаресурс.

Джо Байден заявив у середу, що буде готовий піти на значні поступки в питанні безпеки кордонів.

За даними джерел, ідеться про запровадження нових обмежень для шукачів притулку та процедури «прискореного видворення» нелегальних мігрантів.

«Президент сказав, що він відкритий до компромісу», – сказав представник Білого дому Анджело Фернандес Ернандес.

Палата представників, у якій більшість становлять республіканці, припиняє роботу 14 грудня у зв’язку з різдвяними канікулами, як і Сенат, де превалюють демократи. Рішення має бути ухвалене обома палатами й підписане президентом.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр розкритикувала республіканців під час пресбрифінгу в четвер.

«Вони граються з нашою національною безпекою, – сказала вона. – Історія запам'ятає їх суворо».

Сенатор-республіканець Том Тілліс, який входить до двопартійної групи, що намагається досягти компромісу, заявив журналістам, що будь-яка пропозиція має передбачати скорочення нелегальної імміграції щонайменше наполовину і що він не знає, чи вдасться досягти домовленості до Різдва.

Читати ще: Сенат США заблокував законопроєкт про пакет фінансування Україні та Ізраїлю на $106 мільярдів

Як повідомляли, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Корiнний лучанин Показати IP 8 Грудня 2023 09:46
Та не Украiнi вiн хоче помагати ,а свою сраку спасае.
Анонім 2 до Корiнний лучанин Показати IP 8 Грудня 2023 12:52
Що верзеш? Отямся! Без фінансової підтримки Україні буде сутужно і це громадяни відчують і ти також на своїй ср...ці. А путя буде лише потирати руки від задоволення.
15 до Анонім 2 Показати IP 8 Грудня 2023 14:57
Америка дбає про свої інтереси, а не про Україну! Нічого не зробили щоб не було війни, а могли, однак вирішили нашими руками шатати рашку. Так що не відомо хто має отямитись
Анонім до 15 Показати IP 8 Грудня 2023 15:35
Відомо. Отямитись має твоя персона.
Анонім 2 до 15 Показати IP 8 Грудня 2023 16:00
Кожна країна дбає про свої інтереси! Це раз. Наші сусіди поляки теж, попри війну. ЩО вам не ясно? США попереджали про загрозу війни завчасно. В Україні влада була інформована. А що ви хотіли , щоб виник хаос в державі і всі почали втікати.? Дякуючи ЄС і США за підтримку ми змогли відбиватись від московітів сучасною збоєю, якої у нас не було!!! У ВПК був дуже слабкий від попередньої влади і зброї було недостаньо. Згадай підірвані склади при Порошенку. США не хотіли конфлікту. Путіну було наплювати на США в ЄС. В росії ще є потенціал на війну не дивлячись га санкції. Ось це треба розуміти. рашка найбільша країна в світі і треба розуміти з ким воюємо. Через кажу, що допомога США і ЄС конче потрібна. Ми воємо своїми солдатами, а збройні сили інших країн сюди не підуть! !!! Ніхто не хоче 3 свіітової. Шо для вас не ясно.? Байден все правильно робив і чийсь не треба плести.
15 до Анонім 2 Показати IP 8 Грудня 2023 18:14
Це все очевидні речі , що нам дуже потрібна допомога, і це все наслідки. Все набагато складніше в геополітичному контексті, тому такі розʼяснення давайте бабкам що на лавках сидять під будинками
123 Показати IP 8 Грудня 2023 11:51
давай, дід старий, йди на поступки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus