USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Байден на Близькому Сході шукатиме зброю для України, – NYT

10 Липня 2022 18:05
Президент США Джо Байден під час візиту на Близький Схід спробує знайти там радянську зброю для України.

Про це написало видання The New York Times, повідомляє «Європейська правда».

Видання наголошує: президент Байден пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно», але ні він, ні ніхто інший не може сказати, скільки це триватиме. У якийсь момент, як визнають офіційні особи, запаси зброї в США та Європі вичерпаються.

«Хоча Сполучені Штати санкціонували 54 мільярди доларів на військову та іншу допомогу, ніхто не очікує ще одного чека на 54 мільярди доларів, коли ця сума закінчиться», – йдеться у публікації.

Байден і його команда шукають довгострокову стратегію щодо поставок озброєння у той час, як перспектива врегулювання шляхом переговорів ще далека, а громадськість починає відчувати втому від війни.

За деякими оцінками, військова допомога Україні, прийнята Конгресом, продовжуватиметься до другого кварталу наступного року. Але питання полягає в тому, як довго вистачить нинішніх постачань зброї та боєприпасів без погіршення військової готовності Сполучених Штатів.

Американські чиновники закликали інші країни надати Україні запаси зброї радянського виробництва, з якими українці більш знайомі. Цей пункт, пише NYT, включено до порядку денного Байдена під час його поїздки на Близький Схід наступного тижня, коли він має зустрітися з лідерами арабських держав, які в минулому були клієнтами Москви.

Крім того, Джо Байден у своїй статті для Washington Post заявив, що під час поїздки на Близький Схід намагатиметься розширити коло країн, які підтримають США у протистоянні з Росією.

Байден завітає до Ізраїлю, на Західний берег річки Йордан та у Саудівську Аравію в рамках візиту 13-16 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Трамп Показати IP 10 Липня 2022 23:12
Він вже гудзика на штанах знайти неспроможний, не те, що зброю..
Полішук Показати IP 11 Липня 2022 07:02
Навіщо писати дурниці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus