USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Байден наполягає на вступі України до НАТО, – ЗМІ

15 Червня 2023 11:38
Президент США Джо Байден та його команда перебувають у розпалі важливої розмови з іншими членами НАТО про те, як і коли Україна може приєднатися до Альянсу.

Питання про членство України в НАТО є одним з кількох питань, які лідери обговорюватимуть на зустрічі в литовській столиці Вільнюсі в середині липня, повідомляє УНІАН з посиланням на CNN.

Як повідомляється, також обговорюватимуться нові зобов’язання щодо витрат на оборону і новий наступник генерального секретаря Йєнса Столтенберга, який планує покинути свій пост восени.

«Тим не менш, саме питання про членство України стане однією з найгарячіших точок для групи, якій вдалося зберегти дивовижну єдність в умовах неспровокованого вторгнення Росії», – повідомляє видання.

Деякі союзники, особливо в Східній Європі, виступають за більш конкретний шлях приєднання Києва до НАТО після закінчення війни.

За даними СNN, Байден і члени його адміністрації прихильні нинішній позиції Альянсу, в якій говориться, що Україна в кінцевому підсумку приєднається до НАТО.

Співпраця України з НАТО

За даними NYT, на саміті НАТО Україні можуть запропонувати ізраїльську модель безпеки. Метою такого рішення, за даними видання, є необхідність переконати Путіна, що потік зброї в Україну і навчання військових ЗСУ не припиниться.

Тим часом чинний генсек НАТО Йєнс Столтенберг наполягає, що двері Альянсу відкриті для України. За його словами, саміт Альянсу в липні підтвердить, що майбутнє України з НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 15 Червня 2023 17:08
" наполягае' аж ногою тупотить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus