USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Байден оголосив про надзвичайний стан через загрозливу діяльність РФ

15 Квітня 2021 19:48
Президент США Джо Байден оголосив про надзвичайний стан у зв’язку з «надзвичайною загрозою» через зовнішню діяльність уряду Російської Федерації.

Про це йдеться у листі до Конгресу США, який супроводжує указ «щодо блокування власності у зв’язку зі специфічною шкідливою зовнішньою діяльністю уряду РФ», оприлюдненому Білим домом, пише «Європейська правда».

«Повідомляю, що я видав наказ про оголошення національного надзвичайного стану у зв’язку з нетиповою та надзвичайною загрозою для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США, що створюється специфічною шкідливою зовнішньою діяльністю уряду Російської Федерації», – йдеться у тексті.

Серед таких дій Байден називає спробу зірвати підірвати проведення вільних і чесних демократичних виборів, а також підірвати демократичні інституції у США та країнах-партнерах і союзниках, участь Росії та сприяння злочинній кібердіяльності, спрямованій проти США і союзників, сприяння та використання транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди.

Також це здійснення «екстериторіальної діяльності, спрямованої проти дисидентів або журналістів, дії для підриву безпеки у країнах та регіонах, важливих для нацбезпеки США, порушення усталених принципів міжнародного права, включно з повагою до територіальної цілісності країни.

«(Все це) складає нетипову і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки Сполучених Штатів», – підсумовує Байден.

Лист додається до відповідного указу Джо Байдена «щодо блокування власності у зв’язку зі специфічною шкідливою зовнішньою діяльністю уряду РФ».

Указ передбачає блокування у США активів осіб, яких США визнають відповідальними за, або причетними у прямий або непрямий спосіб до:

– злочинної діяльності РФ через кібертехнології,

– її втручання у вибори в США або іншій країні,

– дій, що підривають демократичні процеси або інституції у США чи інших країнах,

– транснаціональної корупції

– вбивств чи завдання фізичної шкоди громадянам США або їхніх партнерів;

– дій, що підривають мир, безпеку, політичну стабільність або територіальну цілісність США, країн-союзників та партнерів;

– оманливих транзакцій чи інших спроб обійти санкції США, включно з використанням цифрової валюти;

Як випливає з документа, такі санкції можуть торкнутися осіб, які займали вищі керівні посади в уряді РФ, організаціях, які були причетні до вищезазначеної діяльності або які є «політичним підрозділом, агентством або інструментом уряду РФ», а також їхніх безпосередніх близьких – другого з подружжя та повнолітніх дітей.

Блокування власності можливе у тому числі за матеріальну, фінансову або технологічну підтримку зазначених видів діяльності або осіб з цього переліку.

Нагадаємо, раніше 15 квітня Сполучені Штати оголосили про видворення 10 російських дипломатів та нові санкції щодо Росії за втручання у вибори і зловмисну ​​кібердіяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Квітня 2021 19:58
Глава Єврокомісії Ляйен відхилила запрошення Зеленського приїхати на перший саміт Кримської платформи. Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу заявив, що Анкара не приймає будь-чиєї сторони в "кризі" відносин між Росією і Україною. Міністр закордонних справ Німеччини Маас не бачить підстав зупиняти будівництво СП-2 в умовах загострення конфлікту. Держсекретар при МЗС Франції з європейських справ Бон сказав, що перспектива вступу України в ЄС - несерйозна.Байден оголосив про надзвичайний стан у зв’язку з «надзвичайною загрозою» через зовнішню діяльність уряду Російської Федерації. Suqa, da vy ohueli tam vse!
ОДІН. Показати IP 15 Квітня 2021 20:29
ПОТРІБНО МАТИ СВОЮ ГОЛОВУ НА ПЛЕЧАХ.І ПЕРЕСТАТИ НАДІЯТИСЬ НА АМЕРИКУ.МИ ЇМ НАФІГ НЕ ПОТРІБНІ.
роо до ОДІН. Показати IP 15 Квітня 2021 21:15
США!!!
Дроворуб Показати IP 15 Квітня 2021 21:22
Часто щоб розколоти сучкувате поліно, треба використовувати клинці, які забивають у щілини. Часто дерев'яні,які валяються під ногами. Але не завжди щілини зроблені вдало. Тоді зламаний дерев'яний клинець у такій щілині і залишається.
Українець Показати IP 16 Квітня 2021 12:00
Бідон вже як наші "патріоти" - всюди Путін ввижається і у всьому він винуватий. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus