USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

База у Дачному пішла «з молотка», бо Волиньрада не хоче платити?

7 Жовтня 2008 16:53
«Я не бачу бажання голови Волинської облради Анатолія Грицюка купити базу в Дачному. А просто віддати, щоб її потім продали, як басейн, не можу», – сказав голова ради федерації профспілок області Іван Карпомиз, коментуючи ситуацію навколо продажу спортивної бази у селі Дачне Ківерцівського району. Про це 7 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Зі слів пана Карпомиза, аукціон із продажу спортбази у Дачному, в якому брали участь два волинські і два київські підприємства, вже відбувся. Однак «усе шито білими нитками: ні договору, ні підтвердження бажання плати гроші немає», – наголосив він.
Голова ради федерації профспілок Волині переконував, що повернення бази у Дачному у комунальну власність залежить винятково від голови Волинської облради Анатолія Грицюка, який наразі «не хоче платити за неї». Сам пан Карпомиз, із його слів, пропонував голові Волиньради два варіанти виходу із ситуації: або забрати спорткомплекс у Дачному в  обмін на санаторій «Пролісок», або купити цю базу в профспілок.
Про передачу Дачного і мови бути не може, бо «басейн, який віддали облраді, уже проданий нею». Із таким же успіхом це могла зробити й рада профспілок, – зауважив її голова і порадив подивитися, як це приміщення на вулиці Писаревського у Луцьку стоїть пусткою із забитими дошками вікнами.
За словами Івана Карпомиза, балансова вартість спорт бази у селі Дачне Ківерцівського району – 650 тисяч гривень, оціночна – 1,8 мільйона гривень плюс 20% ПДВ. Однак за 2,1 мільйона гривень її не продали. Відбувся повторний аукціон, під час якого спорткомплекс придбали за 4 мільйони гривень.
З приводу такої ціни голова ради федерації профспілок Волині зауважив, що її вартість була б значно вищою, якби земля, на якій розташований комплекс, теж була власністю профспілок, а не комунальною. Для реконструкції бази у Дачному, за оцінками експертів, необхідно понад 2 мільйони гривень, яких у волинських профспілок, за словами пана Карпомиза, немає. Тому її й виставили на продаж.

Однак насамкінець Іван Карпомиз вкотре наголосив, що те, чи послужить спорткомплекс у Дачному на славу волинського спорту, залежить наразі лише від рішення Анатолія Грицюка.
Довідково:
Заслужений тренер України Микола Авраменко 12 вересня у виступі під час урочистої зустрічі з нагоди Дня фізичної культури і спорту заторкнув проблему – продаж спортивної бази у селі Дачне.
«Сьогодні Дачне у нас (спортсменів – «ВН») забирають. Там міг бути наш олімпійський центр підготовки спортсменів високого класу. Допоможіть, будь ласка», – звернувся Микола Авраменко до волинських владців і вручив відповідний лист, підписаний спортсменами та тренерами на ім’я голови ОДА Миколи Романюка, голови Волинської облради Анатолія Грицюка і голови Федерації профспілок Волинської області Івана Карпомиза.
«Постановка питання дуже правильна», – сказав у відповідь губернатор Волині. За його словами, вже відбулась розмова з головою Волинської обласної ради Анатолієм Грицюком, і сказав, що є можливість викупу цієї бази за кошти обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus