USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Базова інфраструктура має бути в належному стані навіть у воєнний час», – Луцький міський голова

11 Вересня 2022 08:03
Приблизно на 30 вулицях Луцька проведено поточний ремонт, аби забезпечити нормальні умови учасникам дорожнього руху. Також орієнтовно 70% дорожньої розмітки в місті поновлено. Нині громада активно готується до початку опалювального сезону.

Незважаючи на умови воєнного часу, інфраструктура має бути в належному стані, наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини.

Читайте тут: «Я бажаю, щоб ми зібралися на Театральному майдані відсвяткувати перемогу», – Луцький міський голова. Інтерв’ю

«Кабінет Міністрів ухвалив постанову №590, яка забороняє здійснювати видатки на капітальні об’єкти, а, наприклад, ремонт проспекту Волі є капітальним об’єктом. Вважаю, що його необхідно було би завершити, тому що люди відчувають незручності, коли ходять недоробленими тротуарами чи коли очікують громадський транспорт на недороблених посадкових майданчиках. Сьогодні це неможливо навіть за наявності коштів», – розповів міський голова.

Натомість у громаді намагаються проводити поточні ремонти доріг, зокрема в селах.

«В окремих селах жителі навіть не можуть автомобілем проїхати до своїх домівок – у такому поганому стані там дороги. Звичайно, не можемо з цими ремонтами набрати такого розмаху, якого хотіли б, але намагаємося приділити увагу найбільш проблемним дорогам у кожному старостинському окрузі.

Здійснюємо заходи з санітарного прибирання, озеленення тощо, аби наше місто було охайним і комфортним. Є різні думки щодо цього: хтось каже, що не потрібно косити траву та ремонтувати дороги. Натомість я вважаю, що базова інфраструктура має бути в належному стані навіть у такий непростий час», – наголосив Ігор Поліщук.

Також у громаді тривають роботи з заміни аварійних мереж і підготовка до старту опалювального сезону.

«Зараз «Луцькводоканал» замінює одну з найбільш аварійних мереж – 800 метрів магістрального водогону, що на проспекті Відродження. З початку року там було близько 40 пошкоджень.

Своєю чергою, «Луцьктепло» активно готується до опалювального сезону. Замінено найбільш аварійну магістральну мережу (понад 300 метрів) поряд із ринком «Формула». Замінено частину мережі на бульварі Дружби народів. Проведено гідравлічні випробування, щоб уже сьогодні визначити найбільш аварійні місця, а не на початку опалювального сезону змушувати людей сидіти без тепла, допоки полагодять мережу на тому чи тому відрізку», – зауважив міський голова.

Як нагадав, про всяк випадок місто бере участь у проєкті USAID. Було сформовано замовлення на величезну кількість наметів, буржуйок, дизельних генераторів, а також на модульні котельні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus