USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без домашніх улюбленців – нікуди. На Волині видали майже 200 ветпаспортів за час війни

16 Березня 2022 07:00
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Волині інтенсивно видавали ветеринарні паспорти на домашніх тварин, адже чимало українців полишили свої домівки і виїхали за кордон разом зі своїми улюбленцями.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник Луцького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимир Крук, сьогодні процедуру видачі ветеринарних паспортів для домашніх тварин максимально спростили.

«Це можна зробити в будь-якому структурному підрозділі Держпродспоживслужби Волині. Порядок наступний: приїжджають власники тварин зі своїми підопічними, тварин оглядають, їм видається паспорт, треба – вакцинують, відмічають вакцинацію удокументі і людина безперешкодно їде. З 24 лютого на Волині вже видано 198 ветеринарних паспортів. Переважно це були собаки, але робили документи і котикам. Лише вчора видали 30 паспортів», - пояснив він.

Обов’язково відзначається, що тварина здорова, проводиться вакцинація, робиться відмітка про це, ставиться печатка. Щоправда, країни ЄС для українців та їх улюбленців спростили правила в’їзду, тож тварин пропускають навіть без документів. Проте відповідальні власники, якщо мають час і можливість, таки воліють оформити документи, аби бути в майбутньому впевненими в захисті своїх тварин.

Читати ще: Залишатися людьми: поліцейські евакуюють не лише людей, а й тварин

«Зараз процедура спрощена, всі клініки працюють, видають документи. Зробили так, щоб не було бюрократії, щоб власники тварин не їздили туди-сюди. Раніше треба було привили проти сказу, здати зразки на напруженість імунітету. Але ЄС сьогодні не вимагає цього, бо це довга процедура і коштовна», - зазначив Володимир Крук.

Крім того, він додає, що оформити документи у волинських ветеринарів можуть мешканці будь-яких регіонів.

«У нас вже оформлювали документи на тварин власники з різних міст: Донецька, Києва, Бучі, Гостомеля, Харкова. Майже з усієї України. Крім того, і в неділю і в суботу є черговий лікар», - додає фахівець.

До слова, якщо власники все-таки вирішили виїхати за кордон і вивезти своїх тварин, ветеринар їм радить в дорогу дати заспокійливе. Адже таке переміщення, тим більше тривале – це стрес, коли тварин забрали з їхнього звичного середовища і замкнули в невеликому просторі переноски чи автомобіля й довго везуть. Консультацію щодо препаратів також можуть надати ветеринари у будь-якій клініці.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus